Svaštara

Nesvakidašnja nesreća: Kamion sa 100 majmuna imao udes, životinje pobjegle

Čudna saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao kamion koji je prevozio 100 majmuna dogodila se u petak u američkoj državi Pensilvaniji.

nesreća - WNEP

Jamie Labar je u petak radila na recepciji hotela Super 8 u okrugu Montour, Pensilvanija, kada je čula da je došlo do sudara na autoputu u blizini.

“Mislila sam da je to samo još jedna saobraćajna nesreća jer tamo uvek ima nesreća”, rekla je.

Ali, to nije bila samo još jedna obična nesreća. Državna policija Pensilvanije saopćila je da se kamion sa zatvorenom prikolicom napunjenom sa 100 majmuna sudario s kiperom i da su četiri majmuna pobjegla, piše NY Times.

U pitanju su majmuni Cynomolgus, koji se često koriste u naučnim istraživanjima i mogu koštati do 10.000 dolara svaki.

Vojnici i državni službenici za divlje životinje učestvuju u potrazi za majmunima koja se intenzivirala u večernjim satima.

Helikopter državne policije je također stavljen u pripravnost, ali nije raspoređen za zračno izviđanje, rekla je vojnikinja Lauren Lesher, glasnogovornica državne policije.

Kako je pala noć, dva majmuna su bila “zaustavljena”, što znači da su locirani, ali vlasti i dalje rade na njihovom hvatanju, rekao je vojnik Lesher. Druga dva majmuna su ostala na slobodi, dodala je. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh