Svaštara

Trik iz Finske: Obucite djecu OVAKO i garantovano im NEĆE biti HLADNO

Jedna mama se sa Novog Zelanda preselila u Finsku i doživela pravi temperaturni šok. Pa je odlučila da podijeli na Internetu kako ona svoje dijete oblači za ledene finske uslove.

djeca - Pexels

Oblačenje djeteta? E, to je pakao. U čemu je tajna? Odgovor je tako očigledan – u slojevima. Uz to, važno je i da ima što više univerzalnih komada, jer se u suprotnom oblačenje djeteta pretvara u pokušaje da obučete oktopoda, sve uz vrisku i suze.

Do ovog jutra, Mika sam oblačila u: Veš, bodi, čarape, pa onda

Zato danas nosi samo veš, čarape, termo helanke i majicu, vuneni kombinezon, odijelo za snijeg, masku za skijanje i rukavice. Maska možda djeluje pretjerano, ali kada puše ledeni vjetar, mnogo pomaže. Učiteljica mi je skrenula pažnju da su mu i čizme neodgovarajuće. Obuvala sam mu gumene čizme sa vunenom postavom, misleći da je to idealno za vlažno vreme. Međutim, kako mi je učiteljica objasnila, kada je temperatura u minusu, sve je zaleđeno pa nema opasnosti od vlage i odlučila sam se za lakše čizme.

I najvažniji savjet od mene kada oblačite djecu za ciču zimu – uvijek prije oblačenja pitajte da li treba da idu do toaleta, i ne procenjujte da li su dovoljno utopljeni dok ne provedu 15 minuta napolju. Tek kada im je i poslije toga hladno, dodajte još neki sloj. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh