Svaštara

OVAKO SE NAJEFIKASNIJE JETRA ČISTI OD NATALOŽENIH TOKSINA: MNOGI SE KUNU U OVAJ NAPITAK!

Za pripremu će vam biti potrebno samo 3 sastojka.

Rotkvica - Sjajnisavjeti.info

Jetra je veoma važan organ, jer ona utiče na zdravlje svih ostalih organa i generalno cijelog organizma.

Jetra filtrira krv, uklanjajući štetne toksine iz organizma. Istovremeno jetra učestvuje u varenju i proizvodnji određenih enzima, zato je neophodno voditi računa o njenom zdravlju.

Ona je univerzalni filter našeg tijela. Ukoliko se o njoj ne vodi računa dolazi do problema i zadržavanja toksina.

Održavanje zdravlje ovog organa je jako važno, a to se najbolje radi određenim namirnicama, ali i napicima koji imaju moć da je prečiste i pomognu u izbacivanju nakupljenih toksina. Od davnina je poznat napitak od crne rotkve. Nastao je u Rusiji a koristi se više od 100 godina. Evo kako se priprema:

Rotkvu izrendajte, pomiješajte sa smeđim šećerom i medom i ostavite da stoji dok ne pusti sok. Pijte tokom dana, po 1 čašu prije obroka.

Ovaj napitak će podstaći izbacivanje nakupljenih toksina, a najčešće se koristi kod poremećaja rada žučne kese.

Zbog velikog sadržaja proteina, ugljenih hidrata, masti, celuloze i mnogobrojnih minerala smatra se namirnicom koja zauzima visoko mjesto u piramidi ishrane. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh