Svaštara

Mlada manekenka UMRLA dan nakon što joj je dijagnostikovan RAK GRLIĆA MATERICE: Doktor NIJE ŽELIO da joj uradi pregled na vrijeme zbog 1 STVARI

Ambiciozna mlada manekenka umrla je od raka grlića materice sa samo 27 godina nakon što joj je lekar rekao da su simptomi bolesti koje osjeća povezani sa njenim hormonima i kovidom. Rak joj je dijagnostikovan dan prije nego što je umrla, piše “Dejli mejl”.

Porše Mekgregor-Sims - Novi

Porše Mekgregor-Sims je zapravo imala agresivan oblik raka koji mjesecima nije bio dijagnostikovan uprkos tome što se ona žalila ljekarima na neprekidan bol i krvarenje. Mlada manekenka Mekgregor-Sims iz Portsmuta u Velikoj Britaniji otišla je kod svog ljekara opšte prakse u decembru 2019. požalivši se na bol u stomaku i krvarenje, da bi, zatim, bila upućena na specijalističke preglede.

U januaru 2020. posjetio ju je dr Piter Šlezinger, ginekolog u bolnici Kraljice Aleksandra u Portsmutu.

Dr Šlezinger je mislio da su njeni simptomi “hormonski”, pa nije izvršio vaginalni pregled, niti uputio Porše na dalja ispitivanja. Doktor je rekao da “nema koristi” od pregleda jer je Porše imala samo 27 godina, ali da bi vjerovatno uradio i taj pregled da je imao pomoćnika pored sebe.

“Da je neko bio u sobi sa mnom, vjerovatno bih to uradio”, rekao je doktor.

U martu 2020. Porše se vratila ljekarima nakon što je osjetila kratak dah i imala dvije telefonske konsultacije prije nego što su joj prepisali antibiotike.

Kada su se njeni simptomi pogoršali, ljekar opšte prakse je pomislio da ima kovid i odvedena je u “Vestlands Medical Center” na konsultacije sa ljekarom uživo.

Porše je hitno prebačena u bolnicu Kraljice Aleksandre, gjde joj je dijagnostikovan rak grlića materice, a umrla je dan kasnije – 14. aprila 2020.

Majka preminule manekenke, Fiona Havke (52), rekla je dr Šlezingeru: “Niste uradili najosnovniju stvar – niste joj uradili interni pregled… Jedan od najjednostavnijih i najosnovnijih načina da se procijeni da li neko ima rak grlića materice”.

Doktor je na saslušanju rekao: “Izvinjavam se zbog činjenice da sam pogriješio.”

Istraga je pokazala da je preminula Porše podvrgnuta svom prvom testiranju 2017. Iako test nije otkrio ćelije raka, rečeno joj je da su neke “neobične”. Nikakve dalje radnje nisu preduzete.

Dr Šlezinger tokom istrage je objasnio: “Porše je imala i krvarenje između menstruacije i krvarenje nakon intimnog odnosa. Takođe mi je rekla da je bila na kontracepciji prije šest mjeseci. Imala je normalan test brisa prije dvije godine i skeniranje koje nije pokazalo nikakve abnormalnosti”.

On je dodao da osjeća veliku krivicu zbog svog propusta.

“Bilo mi je veoma žao kada sam čuo da joj je dijagnostikovan uznapredovali rak grlića materice. Ova vrsta raka je rijetka i manje je vjerovatno da će se otkriti na testovima brisa”.

Braneći svoje postupke, dr Šlezinger je odgovorio neutešnoj majki preminule manekenke da su simptomi bili neubičajni za takvu vrstu raka.

“Prilično specifična priroda njenog krvarenja navela me je da pomislim da je njen rizik od raka grlića materice mali. Prihvatam činjenicu da sam pogriješio, ali s obzirom na bezbroj simptoma koje je ova mlada žena imala, smatrao sam da je prava dijagnoza hormonski poremećaj”, izjavio je doktor na kraju. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh