Svaštara

Kako preboljeti bivšeg? Učinite to u osam jednostavnih koraka

Ako želite uspješno prijeći na bolje stvari, trebali biste se pod svaku cijenu suočiti sa stvarnošću života bez njih i biti zauzeti kako ne biste imali vremena za tugovanje

Svađa - Infpult.info

Stručnjakinja za veze dijeli svoj plan koji se sastoji od osam koraka koji govore o tome kako preboljeti bivšeg za ‘svoje dobro’. Plan se sastoji od toga da krenete u šoping do odabira samo jednog prijatelja kojem ćete se povjeravati. Tina Wilson, osnivačica globalne aplikacije za upoznavanje Wingman, pomaže vam zaboraviti bivšu ljubav, saznajte kako.

Kaže da vam, između ostalog, može pomoći povjeravanje jednom prijatelju i odlazak u kupovinu. Dodaje da nikada ne biste trebali uhoditi svog bivšeg na društvenim mrežama i kako nikako ne smijete odoljeti porivu da ih pijani nazovete.

Još uvijek žudite za bivšim partnerom, a znate da je veza već odavno gotova? Evo jednog stručnog vodiča kako zauvijek ugasiti stari plamen. Guruica za veze podijelila je svoje savjete i korake o tome kako zaboraviti bivšu ljubav. Ona govori što trebate, a što ne smijete činiti kada se trudite preboljeti nekoga. Njezini savjeti uključuju uživanje u kupovini, razmaziti se kako biste se razveselili, i oduprijeti se porivu da osjećate bol…

A ako želite uspješno prijeći na bolje stvari, trebali biste pod svaku cijenu izbjegavati uhoditi društvene mreže svog bivšeg, suočiti se sa stvarnošću života bez njih i biti što više zauzeti kako biste bili sigurni da nećete stalno tugovati. Dodala je i da je bolje odabrati jednog prijatelja kojem ćete se povjeriti, a ne brbljati o prekidu i svom bivšem svakome tko će to slušati.

1. Nemojte otpisivati buduće veze

Kako biste krenuli dalje i pronašli novog partnera, Tina kaže da morate zadržati vjeru da je nova veza odmah iza ugla. ‘Izbjegavanjem buduće veze, samo sebi štetite ograničavajući svoje šanse da upoznate svog partnera iz snova. Nemojte ponavljati prijašnje obrasce odnosa ako vam ne odgovaraju’, dodaje.

Dok vaš bivši nastavlja ne razmišljajući o vama i živi svoj ‘najbolji život’ nakon prekida, puštate da vaša buduća ljubav i život prođu pored vas’, upozorava ona. Stručnjakinja je rekla da je ‘najslađa osveta vaša vlastita sreća’. Ostanite vjerni sebi i slušajte svoje srce ne dopuštajući da vas to prethodno iskustvo odvrati od izlaska i potencijalnog susreta s nekim novim, piše Daily Mail.

2. Nemojte razmišljati o tome da uhodite bivšeg na društvenim mrežama

Iako je vrlo primamljivo podići telefon i provjeriti Instagram, Facebook, Twitter ili druge društvene platforme bivšeg partnera, trebali biste pod svaku cijenu izbjegavati ovu beskorisnu naviku. ‘Ovo nije zdravo i spriječit će vas da nastavite dalje’, kaže Tina. Normalno je da osjećate potrebu da vidite što namjeravaju, ali oni više nisu vaši partneri pa ćete ‘provjeravanjem’ izdaleka samo nastaviti ciklus osjećaja koje gajite prema njima.

Praćenje društvenih mreža vašeg bivšeg nezdrava je navika koju želite izbjeći. To je vrlo destruktivno ponašanje koje će vam nanijeti samo štetu. Na primjer, nećete moći spriječiti da se sada uspoređujete s njihovim životom i postanete opsjednuti njihovim novim vezama. A Tina dodaje da će uspoređivanje sebe s novim partnerom bivšeg naštetiti vašem samopoštovanju. Kao tek prigrljeni samac, želite se osjećati osnaženo i samopouzdano. Wilson kaže da je najbolji način da smanjite potrebu za odlaskom na društvene mreže svog bivšeg jednostavno tako što ćete provoditi manje vremena na istima. ‘Ako vam je posebno teško, možda bi bilo dobro sakriti ili izbrisati bivšeg sa svojih računa kako biste zaustavili napast’, predlaže Tina.

3. Suočite se sa stvarnošću tako što ćete biti okupirani

Nemojte romantizirati svoju bivšu vezu i odustanite od fantazije o tome što je moglo biti da ste napredovali, savjetuje Tina. ‘Stalno se podsjećajte da to nije stvarnost, jer vi sanjarite o verziji svog bivšeg koja nije stvarna’, kaže ona. Zamišljate svog ljubavnika iz snova, ali to nije vaš bivši – inače biste i dalje bili zajedno. Ona dodaje da sve dok ne upoznate pravu osobu, ovu činjenicu trebate uvijek imati na umu.

– Ključno je zaustaviti fantazije. Ostanite zauzeti planiranjem zabavnog putovanja s prijateljima ili se bavite hobijem kako biste zaokupili misli – ističe Tina. Kada se oslobodite navike maštanja o njima, bit ćete slobodni uživati ​​u životu i otvoriti se svim vrstama mogućnosti, kaže. Život iz fantazije nije život. Usredotočite se na sadašnjost i radost koju dobivate od smijeha s prijateljima i druženja s obitelji. Fantaziranje ‘krade’ vaše dragocjeno vrijeme.

4. Aplikacija za izlaske

Iako je izlazak s nekim novim možda posljednja stvar koju želite učiniti, važno je ‘vratiti se na scenu’ čim se osjetite spremnima, poziva Tina. Stručnjakinja objašnjava da to ‘može biti vrlo pozitivno iskustvo, ali i zabavno, spontano i može vam pomoći da zadržite podignutu glavu’.

– Malo lakomislenog flerta i zafrkancije učinit će čuda za vaše samopoštovanje i dušu – kaže ona. To bi vam također moglo pomoći da brže krenete dalje dok ne budete spremni za ozbiljniji spoj.

5. Nemojte ‘ispiti’ svoje emocije

Dok su filmovi poput Dnevnika Bridget Jones popularizirali ideju da će vino riješiti sve srčane nevolje, Tina kaže da stvarno ne biste trebali posezati za bocom ako žudite za bivšim. ‘Prvo, to je gotovo jamstvo da ćete razmišljati o njima ili im zapravo poslati poruku ili ih nazvati’, kaže ona. Ako smatrate da postoje neriješeni problemi ili stvari koje trebate reći, izgovaranje istih u nenajavljenom spontanom telefonskom pozivu kada ste popili previše neće pomoći u situaciji u kojoj se nalazite.

– To će samo preuveličati vaše osjećaje i dulje vas zadržati na svom bivšem – upozorava. Ona također objašnjava da je važno procijeniti želite li razgovarati sa svojim bivšim zato što ih još uvijek volite ili zato što se osjećate odbačeno i trebate nekakvu vrstu potvrde od njih. Ovo se može postići samo bistre glave, a mnogi se ljudi osjećaju ’emocionalno’ kada su pijani pa je najbolje da ne zamutite um, kaže ona. ‘Trebali biste se početi fokusirati na zdrave navike umjesto na bilo što što može dovesti do samouništenja poput nepromišljene zabave i pretjeranog opijanja’, savjetuje Tina.

6. Idite u kupovinu

Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti kako biste se razveselili i podigli samopouzdanje jest razmaziti se, savjetuje Tina. ‘Nakon prekida morate se osjećati samouvjereno i seksi. Priuštite si ugodan dan, razbacajte se na novu odjeću ili neku lijepu kozmetiku bez osjećaja krivnje’, preporučuje. Također, kaže da bi šoping terapija mogla biti najbolji način da odvratite misli od bivšeg. ‘Vaš novi izgled također može povećati vaše samopouzdanje. Postavite si samo granicu kako ne biste pretjerano trošili i kako biste mogli uživati ​​u onome što ste kupili’, ističe.

7. Odaberi samo jednog prijatelja kojem ćeš se povjeriti

– Nitko ne želi biti osoba koja stalno priča o svom bivšem – napominje Wilson. Kaže da bi stalni razgovor o prekidu mogao negativno utjecati na vaše prijateljske krugove ako ćete stalno brbljati o tome. Stoga, mudar je potez odabrati jednog dobrog prijatelja s kojim ćete razgovarati o ovim stvarima i koji će vam pomoći da ‘ozdravite’. ‘On će biti tu za vas i pomoći će vam upravljati emocijama dok prevladavate situaciju’, kaže Tina te predlaže da iskoristite priliku uživati u noćnom izlasku s prijateljima bez da zaglavite na temi vašeg prekida.

8. Zapišite svoje osjećaje

Zapisivanje svojih osjećaja u pismo, koje nikada ne šaljete, odličan je način da izrazite emocije koje vas muče. ‘Ovaj proces će vam pomoći da finalizirate svoju prošlu vezu i natjerate svoje srce i glavu da krenete dalje. Ovo je dokazano koristan alat za iznošenje vaših emocija bez potrebe da se stalno oslanjate na uho prijatelja’, kaže Tina. prneosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh