Svaštara

Pet stvari koje ne bi trebalo da poklanjamo za Novu godinu

Kad krenete u kupovinu poklona za voljene, ne zaboravite da postoje stvari za koje se vjeruje da ne bi trebalo da ih poklanjate, jer privlače negativnu energiju i neuspjeh u život onog kome ih poklanjate.

Poklon - Blogspot

Oštri predmeti
Makaze, noževi i drugi oštri predmeti kao magnet privlače negativnu energiju. Možete ih kupovati sebi, ali kao poklon drugome, ipak ne.

Ogledalo
Vjeruje se da je u ogledalima zarobljena magija i da ih zbog toga ne treba kupovati za poklon. Navodno, poklonjena ogledala donose nevolje u život onog ko ih dobije.

Sat
Prema narodnom vjerovanju ako se desi da sat stane to može da donese nesreću. Najbolje bi bilo da izbjegavate kupovinu ovog poklona, piše Stil.

Novčanik
Novčanik možete pokloniti, ali je važno da on ne bude prazan. U tom slučaju, onaj kome darujete će uvijek imati problem s novcem.

Posuđe
Ako želite da poklonite nekome šerpu ili šoljice, u svaki sud stavite po jedan novčić. Prazno posuđe donosi siromaštvo prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh