Svaštara

INDIJSKA TAJNA DUGOVJEČNOSTI: Poboljšajte svoj ŽIVOT sa ovih 5 SAVJETA

Probajte lagane indijske metode za poboljšanje kvaliteta života

Disanje - Ljepota.ba

Sa pojavom velikog broja dijeta, raznoraznih vežbi, nutricionista, možda je sad pravo vreme da se vratimo na jednostavnije načine što nam i nude indijske vežbe.

Ako tražite način da život promenite iz korena ili jednostavno da unesete neke zdrave navike onda probajte ovih pet indijskih saveta za zdraviji život.

1. Očistite telo uz pomoć tehnike suvog četkanja

Ova stara indijska tehnika pomaže u uklanjanju toksina iz limfnog sistema i dovodi do smanjenja celulita. Započnite vežbu od vaših članka i krećite se nagore u pravcu vašeg srca pritom praveći duge “udarce”.

2. Koristite začine u zdravstvene svrhe

Osim što ih koristite kako bi poboljšali ukus jela sada možete da ih koristite i za poboljšanje zdravlja. Na primer možete koristiti kurkumu za sprečavanje upala, đumbir za poboljšanje varenja i cimet za regulisanje šećera u krvi.

3. Probajte meditaciju

Faktori poput stresa, insomnije i anksioznosti mogu negativno da utiču na vaše telo. Osim što vam može pomoći da regulišete ove probleme, meditacija će vam pomoći i da steknete pozitivniji pogled na život.

4. Održavajte redovno higijenu usta

Boja vašeg jezika može vam dosta reći o vašem zdravlju. Ako primetite da je bele boje probajte ovu tehniku. Uzmite zakrivljen alat kako bi uz pomoć njega “strugali” jezik i otarasili se štetnih bakterija i lošeg zadaha.

5. Radite redovno vežbe

Često imamo naviku da preterujemo sa vežbama i da ne slušamo svoje telo.Probajte lakše vežbe poput joge, ubrzanog hodanja ili čak časove plesa. Vaše telo će svakako biti zahvalno i na tim jednostavnim vežbama, prenosi espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh