Svaštara

Snimka dječaka Ibrahima sa psima lutalicama osvojila internet VIDEO

PREMDA se mnogi ljudi prema psima lutalicama odnose ružno ili ih samo izbjegavaju, ima i svjetlijih primjera.

Jedan takav je i maleni dječak Ibrahim. Njega je stanar jedne od susjednih zgrada snimio kako na putu do škole u čečenskom gradu Groznom mazi dva psa lutalice.

I premda bi se brojna djeca bojala, Ibrahim je psima prišao bez straha. Velikog je zagrlio, manjeg pomazio. Kad im se odlučio vratiti i još ih malo pomaziti, veći pas je nakratko ustuknuo od njega, što znači da je imao loša iskustva s ljudima. Ipak, dječaka to nije spriječilo u iskazivanju naklonosti, prenosi index.

“Vidjela sam video. To je Ibrahim”, rekla je za Dodo Katerina, prijateljica Ibrahimove obitelji, dodajući da je scena dobar odraz njegovog nesebičnog duha. “Ide u školu s mojom kćeri i pomaže joj nositi torbu. On je vrlo ljubazan dječak.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh