Svaštara

MAČAK ZIYA NOVI ČLAN SUDA U TURSKOJ

U turskom gradu Aydinu, u zgradi suda živi mali mačak imena Ziya.

Mačak , Turska - Hayat.

Ziyu su udomili radnici suda, a sve njegove potrebe ispunjavaju upravo oni. Ziya je postao jedan od članova suda, a često sam hoda po kancelarijama, i bira gdje bi mogao da bude i provodi vrijeme.

Sekretar Ali Mermer kaže da malog mačka ne hrane samo uposlenici, već i oni koji dođu izvana. Mermer je na početku i najviše provodio vremena sa Ziyom.

Mnogo puta sam ga uspavao u svom naručju. Zbog toga se i mnogo navikao na mene. Skupa sjedimo na stolici, napravili smo mu i krevet u kancelariji. Mnogo je čist, ne odvaja se od mene. Četvrtak je dan za ribu, a drugim danima mu dajemo hranu za mačke – kazao je Mermer. prneosi “Hayat“.

Sudija Ozan Oguz kaže da svi na njega gledaju lijepo, i da Ziya nikome ne smeta.

Mi mnogo volimo Ziyu. Mnogo je opušten, spava na stolicama. Poslije ustane i ode. Ovdje je opušten i slobodan – zaklučio je sudija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh