Svaštara

Inteligencija žene se ogleda i u njenom oblačenju: 5 stvari koje pametne dame ne nose

Po odjeći osobe možete shvatiti kakvu poruku šalje ovom svijetu, u kakvom svjetlu želi da se predstavi, i koliko samopoštovanja ima!

Žena - Pult24.info

Po odjeći možete procjeniti osobu, njeno shvatanje i njenu inteligenciju. Obrazovana i inteligentna osoba nastoji da izgleda dobro i da se oblači sa ukusom, jer joj je važno kakav signal šalje društvu. Odjeća nije najbitnija na osobi, ali igra veliku ulogu.

Iako su kriterijumi za garderobu osobe sa visokom inteligencijom prilično nejasni, lista onoga što inteligentna osoba nikada neće nositi je sasvim jasna. Postoji 5 glavnih modnih promašaja koje jedan intelektualac sebi nikada neće dozvoliti.

1. Odjeća sa natpisima brendova od glave do pete. Ako osoba nosi sve stvari na sebi koje imaju ogromne natpise brendova vjerovatno pati od kompleksa. Intelektualne dame se ne oblače u garderobu koja ima velike natpise brendova koje vrište “skupoća” ali zapravo izgledaju jako jeftino.

2. Široke džeparice. To je nešto što možete nositi u planinarenje ili kampovanje u šumi, ali izvan toga to ne priliči ni jednoj ženi. Plus, mnogi će se muškarci složiti da to ni jednoj ženi ne stoji. 3. Slijepo praćenje jednog brenda. U redu je imati omiljeni brend ali nikako se samo oblačiti u njega.

Inteligentne žene će pronaći lijepe komade odjeće i na buvljaku i u skupoj prodavnici. 4. Zastarjele modne komade. Inteligentne žene prate modu i znaju da su, na primjer, peplum haljine izašle iz mode prije više od 6 godina.

Ali nažalost, neke žene ih i dalje nose ne znajući da su sada totalni promašaj. 5. Striktno kopiranje tuđih outfita. Pametna žena zna sastaviti modnu kombinaciju sa ukusom i stilom. Osobe koje kopiraju druge ljude nemaju ni malo ukusa ni kreativnosti. prneosi pult24


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh