Svaštara

NIKADA NEMOJTE RADITI OVE TRI STVARI AKO ŽELITE SAČUVATI KOSU I KOŽU

Ove biste 3 navike zauvijek trebali izbrisati iz uma, a evo i zašto.

Čupkanje sijede i ispucale kose

Bilo da vas muče sijede ili pak možda oštećene vlasi, ni slučajno ih ne biste trebali čupati. Naime, čupanjem se oštećuje folikul vlasišta i gdje jednom iščupate vlas kose, nebitno iz kojeg razloga, možete biti sigurni da vam na tom mjestu više neće izrasti nikakva.

Čupkanje uraslih dlačica

Imate li problema s urastanjem dlačica, najgore što možete učiniti je čupati ih. Čupanjem urasle dlačice stvorit ćete malenuranu podložnu brojnim infekcijama zahvaljujući kojima će vaš problem postati znatno ozbiljniji od jedne urasle dlačice. S problemom uraslih dlačica trebali biste se boriti toplim oblozima i proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu, a koji će pomoći da problem čim prije nestane.

Pretjerana upotreba uređaja za oblikovanje kose

Imate li ravnu kosu, a voljeli biste imati kovrčavu, ili biste radije umjesto svojih prirodnih kovrča na glavi voljeli vidjeti besprijekorno ravnu kosu, bez brige, niste jedini. No ono što je važno da imate na umu je da je najljepša kosa ona koja je zdrava, bila ona ravna, valovita ili kovrčava. A budete li pegle za kosu i figaro koristili svakih nekoliko dana, vaša će kosa biti sve, samo ne zdrava. Pretjerana upotreba takvih aparata oštećuje strukturu kose i vodi do spaljenog i beživotnog izgleda iste. A to definitivno nije nešto što želite. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh