Svaštara

Žena u Australiji zapalila hotel u koji je smještena u karantin

Žena u Australiji je uhapšena i optužena za podmetanje požara u Queenslandu, nakon što je navodno zapalila hotel u kojem su ona i njeno dvoje djece bili prisiljeni biti dvije sedmice u karantinu.

Australija ,požar, hotel - Twitter

Vatra je u nedjelju ujutro zahvatila gornji sprat hotela Pacific u gradu Cairns na sjeveroistoku zemlje, prisiljavajući na evakuaciju više od 160 gostiju. Povrijeđenih nije bilo, ali je šteta na zgradi bila znatna i prisilila je vlasti da premjeste ljude u druge karantinske objekte.

Vlasti su saopćile da je 31-godišnja žena zapalila vatru ispod svog kreveta, nakon što je provela samo “nekoliko dana” obaveznog dvosedmičnog karantina u hotelu nakon što je ušla u Queensland iz druge države.

Prije incidenta ona je također, navodno, izazvala druge neutvrđene probleme osoblju tokom svog boravka.

Njeno dvoje djece stavljeno je pod policijsku zaštitu, dok je žena optužena za podmetanje požara i namjerno oštećenje te bi se trebala pojaviti pred sudom.

Tokom pandemije covida-19 Australija je zabilježila samo oko 2.000 smrtnih slučajeva, jer je pribjegla nekim od drakonskih mjera karantina na svijetu, koje su utjecale ne samo na međunarodna nego i unutardržavna putovanja, u pokušaju da zarazu zadrži na niskom nivou.

Baš kad se zemlja konačno pripremala ponovo djelimično otvoriti svoje granice od 1. decembra, prvi slučajevi nove varijante koronavirusa omikron otkriveni su kod putnika iz Južnoafričke Republike, što bi moglo poremetiti plan. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh