Svaštara

ČETIRI GREŠKE KOJE SIGURNO PRAVITE PRI PRANJU PEŠKIRA: OVO JE JEDINI NAČIN DA ONI OSTANU MEKANI

Koliko će peškiri dugo ostati mekani i koliko će dobro da upijaju vodu zavisi samo od toga kako ih peremo.

Peškiri - blogspot

Predstavljamo vam nekoliko korisnih savjeta kojima možete da “produžite život” svojim peškirima i da ih očuvate mekanim.

Umjereno korištenje deterdženta

Većina nas koristi previše deterdženta, bilo da je u prahu ili u tečnom stanju. Međutim, problem je u tome što se deterdžent teško ispira iz peškira i zbog toga oni ubrzo postaju tvrdi i pohabani.

Pranje na manjoj temperaturi

Za peškire možete da koristite isto podešavanje kao za bijeli veš ili posteljinu, odnosno iskuhavanje, ali to nije uvijek najbolje rješenje. Idealno bi bilo da ih ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni, na taj način ćete ih najbolje očuvati.

Izbjegavajte omekšivač

Može biti primamljivo dodati omekšivač kako bi peškiri postali mekši, ali to može oštetiti vlakna peškira i uništiti njihovu elastičnost, navodi portal “San”.

Ne sušite ih previše dugo

Ukoliko koristite mašinu za sušenje nikako nemojte da ostavite peškire previše dugo u njoj. Sušenje na visokoj temperaturi, također, može negativno da utiče na mekanu teksturu peškira. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh