Svaštara

Tri jednostavna i jeftina trika koja će vam pomoći da vam se kosa ne masti

Sve što vam je potrebno da vam kosa što duže ostane čiste uglavnom imate pri ruci, u kući.

Kosa - Blogspot

Mnoge žene imaju problem sa tim što im se kosa često masti, pa kao glavni “lijek” koriste gotovo svakodnevno pranje, čime čine još veću grešku.

Vlasi počinju još više da se maste ako ih tretirate šamponima i regeneratorima svaki dan.

Pored toga što je potrebno da kosu rjeđe perete, nemojte je ni dirati često rukama, jer i to pomaže njenom zamašćivanju.

Sve ovo ipak nije dovoljno da imate čistu kosu nekoliko dana, ali postoje tri jednostavna trika koja će vam pomoći da u tome uspijete.

1. Sok od limuna
Iscjedite jedan limun i sok nanesite na kosu poslije redovnog pranja. Ostavite da odstoji 20 minuta, a potom isperite kosu mlakom vodom. Limun će pokupiti masnoću sa vlasi i pomoći da vaša kosa duže ostane čista.

2. Čaj od hibiskusa
Čaj od hibiskusa ima blagotvorno dejstvo na naše vlasi. Listovi i cvijet ove biljke imaju specifičnu sluzastu materiju koja dubinski čisti kosu, što je ono što vam treba kada vam je kosa masna.

Poslije redovnog pranja kose isperite je skuvanim i prohlađenim čajem od hibiskusa.

Pripremite ga tako što ćete u litar provrele vode staviti dvije filter kesice ovog čaja.

3. Pivo
Pivo je poznato po tome da isušuje kosu, pa povremeno može biti dobro kao lijek za masnu kosu. Sve što je potrebno da uradite jeste da pomiješate pola čaše piva sa dvije čaše vode i isprete kosu tom mješavinom.

Poslije toga, vlasi dobro isperite mlakom vodom.

Osim što pomaže da nam kosa ne bude često masna, pivo sadrži B vitamine koji su odlični za zdravlje i brži rast kose. prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh