Svaštara

Upoznajte mačku s četiri uha: Postala je hit na društvenim mrežama

Mačka ”Mida”, koja ima četiri uha, popularna je na društvenim mrežama u Turskoj, ali i šire.

Mačka sa četiri uha - Twitter

Njena vlasnica Canis Dosemci, u razgovoru za Anadolu Agency (AA) kazala je kako su njeni prijatelji u dvorištu primijetili mačku s četiri uha.

”Kada sam je uzela u naručje, bila je to ljubav na prvi pogled. Navikla se na nas, a i mi na nju”, kaže Dosemeci.

Ime joj je dala po Midi, frigijskom kralju, a o mački se brine mjesec. Posebno interesovanje za mačku pokazuju i komšije.

Svom ljubimcu je napravila i profil na društvenim mrežama, a ima i brojne pratioce iz inostranstva.

Dosemeci na ovom profilu pratioce poziva i na udomljavanje životinja, umjesto kupovine.

Njen suprug Cengiz Dosemeci kaže kako se mačka veoma dobro slaže s psom Suzy.

”Pas Suzy i mačka se veoma dobro slažu. Suzy je voli, a i ona nju. Zajedno spavaju”, rekao je Dosemeci. prenosi “Radiosarajevo“.

Veterinar Resat Nuri Aslan kaže kako se veoma iznenadio kada je prvi put vidio mačku te da je riječ o veoma rijetkoj genetskoj mutaciji.

Dodao je i kako je kost vilice malo povučen unazad, zbog čega jezik stalno ostaje malo naprijed, ali da to ne smeta životinji prilikom hranjenja.

”Njen rep je također malo kraći u odnosu na druge mačke. I to je rezultat genetske mutacije. Vjerujem i da je struktura mozga drugačija. Ova mačka je posebna, čak i ne mjauče tako glasno”, rekao je Aslan.

Pojasnio je kako je njen rast jednak kao kod drugih mačaka i da je njeno zdravstveno stanje dobro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh