Svaštara

DA LI SE VAGINA ŠIRI TOKOM INTIMNIH ODNOSA? Doktorica Alisa Dvek dala odgovor na pitanje koje sve zanima i RIJEŠILA DILEMU!

Sigurno ste barem jednom čuli ili negde pročitali da ženski polni organ može da se “proširi” od mnogo seksa, a kako ističe ginekolog Alisa Dvek to nije istina.

kurir

“Uobičajeno verovanje da će se vaša vagina „proširiti“ od porođaja ili mnogo seksa nije baš tačno. Vagina je neverovatne strukture, kaže dr Dvek.Međutim, ginekolog dodaje da se elastičnost i ton mogu promeniti zbog hormonalnih promena i starosti, piše “thezoereport”.

„Prividni ton vagine je zapravo više povezan sa snagom mišića. Ovi mišići često trpe trudnoću i porođaj, a imaju koristi od fizikalne terapije dna karlice. Ali ideja da se vagina zaista rasteže je lažna.”

Doktorka objašnjava da se u vagini nalazi dosta nerava i veliki je protok krvi, što je čini neverovatno elastičnom. Sve to znači da ženski polni organ može da se proširi trenutno, ali ne i trajno.

Kada je žena uzbuđena, vagina se prirodno vlaži i širi, ali se posle polnog odnosa vraća u svoje prvobitno stanje,piše Kurir

Ipak, ona dodaje da će nakon prvih nekoliko seksualnih odnosa vaginalni otvor biti malo veći, ali se on ni tada zapravo nije uvećao, već tako izgleda jer je prethodno bio prekriven himenom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh