Svaštara

POKVARIO JOJ SE AUTOMOBIL, ALI JE NAŠLA RJEŠENJE: OBLOŽILA GA JE KRAVLJOM BALEGOM I BLATOM

Kako bi se riješila problema, posegnula je za dobrim starim rješenjima.

automobil, balega - Hayat

Klima se najčešće pokvari tijekom nesnosnih vrućina, a upravo se to dogodilo Indijki Sejal Shah na njenoj Toyoti Corolli. Posegle je za uradi sam rješenjem, a išlo je u smjeru dodatne izolacije na automobilu. Izbor je pao na ono što se koristi već desetljećima, pa i stoljećima, a to je smjesa blata i kravlje balege.

Sejal kaže da stvar funkcionira, pa je u autu sada osjetno hladnije, čak i bez aktiviranja klimatizacije. Uvjerena je u odlična izolacijska svojstva ovog prirodnog materijala, a kaže da se i zidovi tradicionalnih kuća tako izoliraju.

Kako prenose lokalni mediji, i u praksi su potvrđena izolacijska svojstva, pa tako u ovom automobilu, kada stoji na suncu, temperatura nikad ne prelazi 45 stepeni, piše Telegraf.rs.

Zanimljivo je da ovo nije jedini auto izoliran na ovakav način. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, nakon Sejal istu su stvar napravili još neki Indijci. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh