Svaštara

“Čuo se samo vrisak”: Komšije dotrčale u dvorište u kojem se igrao dječak (10), a onda su zatekle užas

Scena će im zauvijek biti pred očima.

Dječak - Wales News Service printscreen/mirror.co.uk

Desetogodišnji Velšanin Džek Lis smrtno je stradao u svom dvorištu nakon što je na njega skočio pas rase pitbul koji ga je u roku od nekoliko minuta ubio.

Policajci koji su jako brzo došli u dvorište gdje se dogodio užas, morali su čak sedam puta da pucaju u pitbula kako bi ga oborili na zemlju i likvidirali.

Žitelji gradića Penirheola svjedočili su o tome šta se desilo prije napada. Jedan od komšija nesrećnog Džeka rekao je da je bio u svom dvorištu kada je čuo užasan vrisak.

Potom je dotrčao sa još jednom komšinicom do Džekovog dvorišta i tom prilikom vidio je kako pas kida čeljustima dječakovu ruku. Tada su pozvali policiju, pošto nisu smjeli da skoče na pitbula i pokušaju da spase dječaka.

Pitbul je prije napada pobjegao iz dvorišta novog vlasnika koji je nekoliko dana ranije kupio psa preko Fejsbuka. Stari vlasnik prodavao je očito “zvijer”, a ne psa.

– Planiram prinovu u porodici. Prodajem petnaestomjesečnog psa koji je dobar sa djecom i ljudima, ali ne voli druge pse. Dao sam sve od sebe da bude druželjubiv s njima, ali ne vrijedi. Ne mogu da rizikujem da jednom napadne drugog psa. Već sada ima 65 kilograma čistih mišića. Ko god mu se nađe na putu, neće proći dobro – pisalo je u oglasu starog vlasnika “zvijeri”.

Žitelji Penirhola rekli su i da je pas dva dana prije napada na dječaka najvjerovatnije ubio jednu od mačaka iz komšiluka, pošto je vlasnica uzalud dozivala prethodnih 48 sati, piše Objektiv.

Protiv novog vlasnika podići će se krivična prijava pošto ubijenog pitbula nije držao u dvorištu na lancu, pa je najvjerovatnije iziritiran nečim sam pobjegao kroz poluotvorena vrata dvorišta na ulicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh