Svaštara

S njima oprezno: Sedam rečenica koje nikako ne smijete da kažete Škorpijama

U mjesecu smo Škorpije, najse*sipilnijeg i najtajanstvenijeg od 12 zodijačkih znakova.

Škorpija - Alamy

Žene Škorpioni su egzotične, privlačne, direktne, neustrašive, tvrdoglave… krasi ih izvanredna intuicija i znaju da se izbore sa svakom preprekom u životu, piše “Krstarica“.

Ove dame su samouvjerene, snalažljive i snažne. Znaju kako da uspiju, ne bježe od napornog rada, učinit će sve da uspeju… A postoje i neke stvari koje nije pametno reći im, barem ako ih želite da ih izbacite iz takta ili razljutite.

1. Lažeš
Škorpije ne mogu da podnesu kada ih neko laže. Isto tako, laganje drugih smatraju gubitkom vremena. Situacije u kojima moraju da lažu (što će učiniti samo ako im je do nekoga jako, jako stalo) su im nepodnošljive. Kada nekoga uhvate u laži, jako će se potruditi da razotkriju istinu jer veruju da jedna laž vodi prema drugoj laži. Zato, optužite li Škorpiju za laž, vjerovatno će dobro razmisliti zašto vas je uopšte pustila u svoj život.

2. Mogu li da ti vjerujem?
Ako nešto ovako kažete Škorpiji, povrijedit ćete joj mu ponos, principe i čast. Škorpije su odane i zaštitnički nastrojene osobe kada su u pitanju oni do kojih im je stalo. Isto očekuju zauzvrat, a pitanje možete li im vjerovati smatraju promašenim i viškom.

3. Vjeruj mi
Čim čuju rečenicu „Vjeruj mi“, Škorpijama se pale njihove posebne antene. Njima nije dovoljno samo da kažete „Veruj mi“. Škorpije moraju sve da znaju, treba da su dobro informisane, a onda su oni sami ti koji će odlučiti da li vam vjeruju li ili ne.

4. Zašto trošiš vrijeme na osvetu?
Niko ne zamjera kao Škorpije. Zato im je teško da zaborave ili oproste. Ako ste uradili nešto zbog čega vam Škorpija više ne vjeruje, učinit će sve da vam se osveti i u ovoj situaciji biće jako strpljiv. Čekat će koliko god je potrebno da uradi šta je zamislio.

5. Intimnost nije toliko bitna
Intimni odnosi Škorpija su jako bitni. Vide ih kao oblik umjetnosti čiju vrijednost se ne smije umanjivati. Potrebna im je u životu i pomoću nje izražavaju one emocije koje rečima ne mogu. Osim toga, intimni odnosi u njihov život donose zabavu bez koje ne mogu i ne žele.

6. Moj način je bolji
Škorpije imaju sposobnost da obave sve što je potrebno, ali na svoj način. I ne vole da se drugi petljaju u način kako će nešto uraditi. Oni su perfekcionisti, ali posebna vrsta perfekcionista. Bitno im je obaviti što je potrebno i bitno im je da to obave isključivo onako kako su oni zamislili bez sugestija sa strane, prenosi Zadovoljna.hr.

7. Hobiji su ti važniji od mene
Škorpije su strastvene oko stvari do kojih im je stalo. Strast je njihov pogon i svemu što vole su maksimalno posvećeni pa tako i svojim hobijima. To ne znači da im je manje stalo do vas nego do hobija – to samo znači da svemu pristupaju jednako fokusirano. Rečenice poput ove samo će ih izbaciti iz takta jer ne vole da ih neko kontroliše ili pokušava da promijeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh