Svaštara

Salt Bae traži kuhara u restoranu, plata mnoge iznenadila: “TO SE NE ISPLATI…”

Nusret Gokce, također poznat kao Salt Bae, traži kuhara u svom londonskom restoranu Nusr-Et Steakhouse koji bi pripremao skupocjene specijalitete poput Golden Giant Tomahawka, koji košta 1975 dolara

Salt Bae naveo je u oglasu da će kuhar biti plaćen 16 dolara po satu plus napojnice.

Ta je satnica jednaka cijeni pire krumpira ili slatkog kukuruza u tom restoranu, piše Daily Mail.

“Nusret London nudi vrlo konkurentnu plaću i izvrsne mogućnosti za razvoj globalne karijere”, stoji između ostalog u oglasu za posao kuhara.

Ubrzo je oglas osvanuo i na Twitteru, a mišljenja ljudi su podijeljena.

“Pa to je solidna plaća, napojnice su sigurno dobre”, “To je bolja satnica nego u većini restorana”, pisali su jedni, no većina smatra da restoran pretjeruje s cijenama te da su mogli više ponuditi i svom osoblju.

“Kuharu bi bilo bolje da ga plaćaju u pire krumpiru”, “Kad toliko naplaćuje hranu, mogao je dati i veću plaću kuharu”, “Tko zna kako se te napojnice dijele na kraju. Mislim da se to ne isplati”, “Jadno”, “Sve u vezi ovoga je očajno i pogrešno”, samo su neki od komentara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh