Svaštara

VELIKI NEDELJNI HOROSKOP: Ovnovima na poslovnom planu sve ide “na ruku”, Blizance očekuju promjene na ljubavnom planu, a ostali?

Nova radna nedelja je pred nama. Šta su nam zvezde pripremile na polju ljubavi, posla, zdravlja pogledajte u velikom nedeljnom horoskopu.

Ljubavni par - Blogspot

OVAN

Hrana

Vaša ishrana će početkom nedelje biti sastavljena od lako svarljivih namirnica I jednostavnijih obroka. No, kako se bude išlo ka kraju sedmice, apetiti će se otvarati a samim tim I želja za većim unosom mesa, mesnih prerađevina, sireva, slatkiša.

Ljubav

Mars, vaš vladar – prešao je u znak Škorpije, svoje sedište. Njegova simbolika ovde je – tiha, ali moćna i nesagledivo snažna i uporna voda – planine urušava. Ali…..vi nit ste tihi nit ste voda, pa kako ćete se snaći sa ovom energijom – videćemo. Da je ovo mesto vaše borbe, jeste. I očigledno je da ćete se u narednom periodu boriti i za odnos u kojem ste, ali i za sebe. Strasti jačaju, ali jača i tvrdoglavost. Moguće jače rasprave sredinom nedelje. Slobodni Ovnovi – Venera prelazi u vaše poslovno polje i znak Jarca. I sada i u narednom periodu – doneće ljubavna dešavanja kroz posao, ali će doneti i podsećanja.

Posao

Ta Venera u vašem polju karijere sada će vam ići na ruku. Jer, sada se može raditi na poboljšanju finansija kroz napredovanje, kroz neke poslovne povoljnosti, pa čak i unapređenja ili dobijanje kvalitetnijih poslovnih angažmana. Borićete se za svaki dinar, u to ne sumnjajte i te borbe neće biti ni malo jednostavne. Već neko vreme postoji animozitet između vas i nadređenih (ili osoba koje su sebi dale za pravo da smatraju da je skroz ok da vam sole pamet). To će se sada samo produbiti.

Zdravlje

Nemojte raditi protiv sebe. Koristite svaki trenutak za odmor i punjenje baterija.

BIK

Hrana

Venera, vaša vladarka – ulazi u znak Jarca koji vam je po energiji srodan, pa bi bio pravi trenutak da se vaša ishrana izbalansira. Sa svog menija sklonite namirnice koje opterećuju varenje a okrenite se ishrani sa dosta povrća, namirnica bogatih gvožđem. Prijaće vam i mlečni proizvodi.

Ljubav

Sunce, a sada i Mars u tranzitu kroz vaše partnersko polje (tu će i Merkur da se nacrta za vikend) definitivno će baciti akcenat na bikovske partnerske odnose. E sad, sve u zavisnosti od toga kakav je temelj vaše emotivne priče – situacije će se odvijati na dalje. Kod onih gde je taj temelj solidan – samo će se dodatno pokrenuti dešavanja, partner će biti aktivniji i možda čak „gurati“ vaš odnos ka definisanju, ozbiljnim promenama. Kod onih gde temelj klacka – ulazite u period nesuglasica, ljubomore, pritisaka i problema. Slobodni Bikovi – suprotni pol će se aktivirati prema vama. Da li će vam prijati – ne znam.

Posao

Vrlo, vrlo dinamična nedelja. E sad, koliko ste vi željni dinamike u ovom trenutku ja zaista ne znam, ali dopadala vam se ona ili ne – tu vam je, pa se snalazite. „Troše“ vas i mentalno i fizički ovi dani ali vam sa druge strane donose jake aktivnosti u poslovnom segmentu a kod nekih čak i najavu poslovnih putovanja. Šefovi i poslovni saradnici će biti prilično zahtevni – jeste da ćete vi sve to uspevati da ispunite i odradite obaveze kako treba, ali će vas ovo smarati pogotovo ako ne bude adekvatno plaćeno.

Zdravlje

Nešto ste „na pola“ u ovoj nedelji, bar do vikenda. Čuvajte grlo i pluća. Odmarajte.

BLIZANCI

Hrana

Možete nabaciti tokom ove nedelje poneko kilce…To I nije toliko strašno, ide zima, treba jačati imunitet – ali ipak gledajte da ne preterujete sa slatkišima, testima, konzerviranom hranom. Pogotovo što u ovoj sedmici možete povremeno imati probleme sa varenjem.

Ljubav

Nadam se da ste period koji je iza vas i koji će potrajati još koji dan u ovoj sedmici iskoristili na pravi način – uživali sa partnerom, rešili neke nedoumice, posvetili se jedno drugom i zajedničkim pitanjima koja su vam od važnosti. Jer, uskoro ulazite u truckavu zonu, zonu u kojoj se mogu javljati problemi i takođe – zonu u kojoj će vaš poslovni segment jako uticati na vašu svakodnevicu sa partnerom jer će vam donositi nervozu i osećaj pritiska. Slobodni Blizanci – emotivni interes postoji, ali postoji i nemir povodom osobe koja vam se dopada i sa kojom se nešto pokrenulo. Moguć zastoj u komunikaciji.

Posao

U vašem polju obaveza, odnosa sa kolegama i poslovne svakodnevice – smestili su se Sunce i Mars, a krajem nedelje tu ulazi i vladar vašeg znaka, Merkur. Ok, sve ovo govori o posvećenosti poslovnom segmentu, o prilikama koje jesu tu i intenzivnim dešavanjima u ovom sektoru. No, napeti aspekti od strane Saturna, velikog kočničara i Jupitera koji u ovom trenutku služi samo kao levo smetalo – govore da će se od vas zahtevati mnogo, da ćete biti opterećeni poslom i odnosom sa saradnicima.

Zdravlje

Respiratorni sistem je i dalje posebno osetljiv. Stariji – sklonost aktiviranju hroničnih tegoba.

RAK

Hrana

I sami znate da vaš apetit zavisi od vaših raspoloženja, a ona će u ovoj sedmici biti jako promenljiva. Generalno gledano – trebali biste da izbegavate zaprške I začine, peciva od belog brašna I da umanjite unos slatkiša.

Ljubav

Nešto što nije rešeno, izrečeno ili dovršeno do kraja – naročito kod Rakova u bračnim zajednicama i dužim emotivnim pričama – u ovoj nedelji može izaći na dnevni red i doneti opterećenje. Generalno gledano – tranzit planeta kroz znak Škorpije i vaše polje ljubavi i uživanja daje vam mogućnost da partneru i vama prijaju ovi dani – ali ipak je sve ovo obojeno nekim pritiskom i težinom – možda je to težina svakodnevice, a možda i težina koju oboje nosite u sebi. Slobodni Rakovi – kreni stani situacija kod vas. Dešavanja ima, ali vam se ona daju na kašičicu ili vi ne možete u potpunosti da se opustite.

Posao

Početne faze u dogovorima ili u obavljanju bilo koje poslovne obaveze mogu biti obojene nervozom, pritiskom ili velikim preprekama. No, i pored napora i komplikovanosti koje sada ne možete da izbegnete u prvom momentu – ipak je uspešan period ispred vas, jer vam daje šansu da konačnica bude po vašem ukusu i zadovoljavajuća. Budite organizovani i fokusirani na svoje dnevne obaveze – ne preskačite ih i ne ostavljajte za drugi put. Koncentracija vam je nešto lošija u ovoj nedelji, postoji mogućnost grešaka.

Zdravlje

Uglavnom sitnije tegobe, zdravstvena situacija je krenula na bolje.

LAV

Hrana

Vodite računa o tome šta jedete, a to će vam biti nešto teže u ovom periodu. Apetit je dosta jak, zato izbegavajte namirnice za koje znate da su teške za vaš stomak I da će vam doneti probleme sa varenjem. Ne jedite na brzinu I preskačite grickalice.

Ljubav

Prenaglašen znak Škorpije vam nikako ne prija. Jer, tera vas da sabirate, oduzimate, razmišljate – a ne da vam da se opustite i uživate. Izvlači iz vas na površinu ono što ste duboko zakopali, traži da nešto promenite i kod sebe i u odnosu sa partnerom. I vi ste svesni da je promena neophodna, ali u ovom trenutku ne znate šta i kako da uradite. Kod Lavova u braku ili u dužim vezama mogući su problemi u okviru porodice i tenzija koja dolazi sa te strane. Slobodni – želje i potrebe su sada izuzetno jake. I mogu biti čak i obojene prošlošću. Postoji osoba koja vas neodoljivo privlači, ali se lomite šta uraditi sa njom.

Posao

Muči vas finansijski segment, muči vas nesigurnost u to šta i kako dalje. Imate osećaj da ništa ne može lagano i bez problema – sve što radite ili ono čemu morate da posvetite pažnju – ide izuzetno sporo i komplikovano sa mnogo otežanja. Neki pomaci se jesu napravili u prethodnom periodu, ali na rezultate bar one prave ćete morati još da sačekate. Ukoliko ste privatnik – trenutno niste u sjajnoj situaciji, tražite način da promenite nešto u svom funkcionisanju i pribavite sebi jaču finansijsku sigurnost.

Zdravlje

Hronični problemi. Takođe – kuća i ukućani vam odnose dosta energije.

DEVICA

Hrana

Svoju ishranu u ovoj sedmici pojačajte povrćem, naročito celerom, šargarepom, kukuruzom, kupusom. Biljna vlakna su vam neophodna za pravilan rad želuca, pa u obzir dolaze i raznovrsne integralne žitarice. Umanjite unos mesa, a ribu možete jesti u neograničenim količinama.

Ljubav

Čas lepo, čas baš i ne. Period jeste šaren u vašim partnerstvima, ali sa više truda i posvećenosti – možete ga skockati da ugodite i voljenoj osobi i sebi. U danima oko mladog Meseca neke neprijatne priče mogu biti pokrenute. To može biti nešto o čemu ste već razgovarali ranije sa voljenom osobom pa niste došli do rešenja, a mogu biti i tajne i sumnje – bilo da se vezuju za voljenu osobu ili za vas. Vi lično ulazite u period kada ćete biti skloni tome da krijete, ali i da otkrijete sve ono što partner eventualno čuva samo za sebe. Slobodni – više osoba je zainteresovano za vas. Koliko ste vi zainteresovani – zaista ne znam.

Posao

Vaše polje komunikacije, pokreta, kraćih putovanja, seminara, dogovora jako je naglašeno tranzitnim Suncem i Marsom, a od vikenda je tu i vaš vladar Merkur. Period koji je pred vama donosi vam užurbanost, brz tempo dešavanja i promene koje će od vas zahtevati posvećenost i fokusiranost. U ovoj nedelji ćete imati problem sa organizacijom obaveza – koliko god vi želeli da postignete sve, to će biti nemoguće za izvesti. Odnos sa kolegama i saradnicima može biti naporniji nego inače.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, leđima i urogenitalnim traktom.

VAGA

Hrana

Imunitet je nešto slabiji, a metabolizam u ovom periodu usporen, pa Vage moraju napraviti režim ishrane koji bi im pomogao da obe ove situacije prevaziđu. Više meda, matičnog mleča, više biljnih vlakana, voća I povrća.

Ljubav

Još par dana je ostalo da se bude opušteniji i rasterećeniji…..a onda se „klima“ na nebu i u vama menja i ulazite u period pojačane odgovornosti, težine i nešto komplikovanijih situacija sa voljenom osobom. Ulazak vaše vladarke Venere u znak Jarca, vaše polje korena, porodice, trajnih vrednosti i prošlosti (a ona će u njemu boraviti sve do marta naredne godine) od vas zahteva posvećenost onima koje volite. Na prvo mesto izbija dužnost, ljubav tu dođe samo kao dodatni bonus. Slobodne Vage – lepršavost i flertovanje će se još neko vreme nastaviti. Ima ljubavnih šansi, ali će one funkcionisati dosta sporo.

Posao

Saturn će i na dalje biti dobar prema vašem znaku, pa će vaša kreativnost, sve ono u šta ulažete trud i vreme – funkcionisati. No, Saturn ništa ne da laganeze i u ovom periodu vas može „tući“ kroz pojačane troškove ili kroz nemogućnost da dođete do finansijske stabilizacije. Novac će dolaziti, ali i magično nestajati iz vaših džepova. Ušli ste u period u kojem će se sve ono što ste pokretali ili oko čega ste se dogovarali – dobiti svoju materijalizaciju. Spremite se da budete ozbiljno vredni.

Zdravlje

Problemi sa varenjem, mogućnosti za prehlade i hormonski disbalans.

ŠKORPIJA

Hrana

Ukoliko to već do sada niste uradili – stvarno bi bilo vreme da se uvedete u red. Mars je sada u vašem znaku I tu će boraviti narednih mesec I po dana – vreme je za “vojnički” režim – za kvalitetnu I energetski jaku ishranu, jer će vam trebati svaka trunka energije koju posedujete.

Ljubav

Sunce u vašem znaku daje vam to da znate šta želite. Mars – sposobnost da to što želite i dobijete. Merkur (od 5-og novembra) daje vam reč i pokret. E sad, sve bi ovo bilo fenomenalno da nije Saturna kočničara – njegova uloga je da prepoznate pravi trenutak i da umete da ga sačekate. Ništa na silu i na brzinu neće ići – ako pokušavate da isterate svoje u odnosu sa partnerom odmah i sada – samo ćete se sudarati sa zidovima. Pratite i analizirajte i voljenu osobu i dešavanja i sebe. Za one poteze i promene koje želite da uvedete – biće potrebno vreme. Do tada – uživajte u dobroj komunikaciji sa osobom koju volite. Slobodni – Venera u vašem polju komunikacije, dogovora, okoline – govori da vam je ljubav blizu. Ne jurite je, sama će doći do vas. Moguća su ljubavna iznenađenja i brza dešavanja.

Posao

Sve ono gore izrečeno u uvodu za emotivni deo, važi apsolutno i za poslovni. Trčanje vam sada ama baš ništa neće doneti – osim nerviranja. Imate ogromnu snagu, volju i prodornost i u ovoj nedelji i u narednom periodu – ali sada vaš način funkcionisanja treba da bude – tiha voda breg roni. Videćete da će vam se dosta situacija nameštati samo od sebe, a kada vi želite nešto da pogurate i ubrzate – da se možete suočiti sa nepremostivim preprekama. Zato, radite, budite posvećeni i čekajte svoj trenutak.

Zdravlje

Hronični problemi mogu biti aktuelni u narednom periodu.

STRELAC

Hrana

Izbegavajte tešku, kaloričnu i masnu hranu. Izbegavajte grickalice i previše slatkiša. Vreme je da uravnotežite svoju ishranu, da se više okrenete zdravim, lako svarljivim namirnicama. Češće jedite ribu i povrće, a ređe meso i mesne prerađevine.

Ljubav

Venera je tu još koji dan kod vas. Koristite je da se napunite ljubavlju, da emocije date osobi koju volite, da stvorite sebi lepe trenutke i opuštenost. Već od 5-og Venera odlazi od vas a sve ono što vam je iza leđa, tajno ili u podsvesti – počinje da jača i da pritiska. Za vas bi najbolje bilo da nemate šta da krijete od voljene osobe ili da niste opterećeni njenom vernošću. Ukoliko ste po prirodi sumnjičavi ili pak – ukoliko imate nešto sa strane gde brljekate – ulazite u period težine i opterećenosti. Slobodni – lepi kontakti sa prijateljima, društvenost i aktivnost su ono što vas još neko vreme čeka. A posle…..videćemo.

Posao

Ta Venera je u prethodnom periodu trebala da vam donese da na lakši način završite ili pak pokrenete neke situacije. Kako ste je koristili i u kojoj meri – videćete vrlo brzo, jer prelaskom u vaš sektor finansija i materijalizacije – ona treba da vam donese realizaciju svega pokrenutog. Prva polovina nedelje još uvek je žestoko na vašoj strani – pa ukoliko imate nameru da nešto obavite ili napravite dogovor, ili se pak bavite papirološkim pitanjima – radite to sada. Finansije u ovoj nedelji – došle pare, otišle pare.

Zdravlje

Osetljivost respiratornog sistema. Kod hroničnih bolesnika – aktiviranje tegoba.

JARAC

Hrana

Za bolje raspoloženje u ovoj nedelji vam je potrebno zeleno lisnato povrće (naročito kelj, spanać, blitva), koštunjavo voće i semenke (na prvom mestu semenke bundeve, ali i bademi, suncokret, orasi), riba (što češće na vašem stolu).

Ljubav

Niste baš u nekom bajnom raspoloženju u ovoj nedelji. To može, a i ne mora da ima bilo kakve veze sa partnerom – jednostavno „stislo“ vas je sa više strana i pomalo ste umorni i smoreni od svega. Odnos sa voljenom osobom će biti vrlo šaren – biće tu i strasti i tenzije, biće i ljubomorisanja i pritisaka, biće i lošije komunikacije – ali će se to sve nekako smiriti i doći na svoje mesto u danima vikenda. Slobodni Jarčevi – od 5-og novembra pa sve tamo do marta sledeće godine – Venera je kod vas. Em ona sama po sebi donosi lepotu i uživanje, em je vladarka vašeg polja ljubavi. Hajd sad da vidim koliko dugo ćete uspevati da izvrdavate emotivne prilike i neprilike….

Posao

Vaše čudno i mutno raspoloženje velikim delom zavisi i od događanja u poslovnom sektoru. A nedelja će verovatno krenuti lošijom komunikacijom ili sa nadređenima ili sa saradnicima. Ili će neko pokušati da vam „uvali“ obavezu koja nije vaša. Umećete vi ovo da rešite, ne brinem se ja za vas – pokazaćete zube taman onoliko koliko treba. Vi ste u periodu kada vam u isto vreme dolaze i poslovne šanse ali i otežanja. No, mislim da ste vi kroz život navikli da kod vas ništa ne može da bude jednostavno i lagano.

Zdravlje

Živci su vam kanda malo osetljivi. A malo i respiratorni sistem. A malo i kosti, kičma, ligamenti.

VODOLIJA

Hrana

Primetili ste da vam je apetit pojačan, ali da se to ne odražava na vašu liniju. No, budite ubeđeni – ovo neće trajati večno. Zato bi bilo dobro da se ustalite u navikama i da izbegavate brzu hranu, grickalice i slatkiše.

Ljubav

Koliko se partner i vi istinski poštujete – tako ćete i funkcionisati. Tamo negde do 5-og novembra, dokle god su Venera i Merkur na vašoj strani – biće lagano. Posle toga…..pa, videćemo. Venera ulazi u vaše polje tajni i tamo će boraviti sve do marta naredne godine – imate više nego dovoljno vremena da napravite ozbiljne brljotine ukoliko se budete uplitali u tajna dešavanja, flertovanja….ili nešto više od toga. Slobodni – kada vam ljubav „zađe“ iza leđa – nema tu nekih naročitih opcija. Ili je nemate nego samo o njoj maštate, ili se tajno volite. A biće i jednoga i drugoga. Ako ništa drugo – biće zanimljivo.

Posao

Saturn je kod vas. Usrećili ste se, nema šta. A iz polja karijere i posla sa Saturnom se „sudaraju“ Sunce, Mars i od vikenda – Merkur. U prevodu – ulazite u period izuzetno pojačanih poslovnih aktivnosti, u kojima će se od vas zahtevati ogromna odgovornost i posvećenost poslovnom segmentu. Takođe, ulazite u period u kojem ništa neće ići lagano (a do sad je išlo, kako da ne) ali koji će vam doneti promene koje su vam potrebne. Jedan savet za vas – ako neko na bilo koji način rečima ili postupcima „atakuje“ na vas – iskulirajte ga u potpunosti. Nemojte ulaziti u rasprave i ubeđivanja – nema potrebe, jači ste.

Zdravlje

Opterećeni ste, fizički i mentalno. Ali, držite se.

RIBE

Hrana

I vama je potrebna hrana koja je lako svarljiva, ali i koja vam donosi bolje raspoloženje. Zeleno lisnato povrće, soja, koštunjavi plodovi i semenke, banane, crna čokolada. Ono što morate izbegavati je teška i premasna hrana, kao i previše začina.

Ljubav

Znam da sam vam ovo napisala mnogo puta do sada, ali tako je – svi nemiri, nedoumice, pritisci i strahovi – sada su u vašoj glavi i mislima. Realnost (ako biste tu istu realnost mogli realno da sagledate jel da) ne pokazuje da je sve baš toliko crno i napeto. Pokazuje partnerove akcije prema vama kojima druga strana pokušava da pokrene situaciju ili da možda ispravi pogreške iz prethodnog perioda. I Venera je od vikenda dobra prema vašem znaku i biće vam podrška još dugo. Doći će sve na svoje mesto. Slobodni – pokrenule su se neke osobe prema vama i može ih biti više. Daju vam do znanja da su vrlo zainteresovane za vas.

Posao

Venera se pred vikend smešta u vaše polje budućnosti i dobrih prilika, šansi, podrške. I biće tu sve do marta naredne godine. U ovoj nedelji vam dolaze i informacije, ponude, predlozi – najave promena koje će polako početi da se dešavaju i koje vas uvode u neuporedivo bolje pozicije kada je poslovni segment u pitanju. U međuvremenu – tempo dešavanja u ovoj sedmici će se ubrzati, pa ćete odjednom morati da funkcionišete na više strane i imaćete problem sa organizacijom. Moguće su sitnije poslovne greške.

Zdravlje

Moguće su sitnije povrede, manji respiratorni problemi. Stres – standardno.

Autor horoskopa: Olga Savić

https//www.facebook.com/olgasavicastrolog/
http://venerasapapilotnom.com/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh