Svaštara

Najbolja poza za spavanje, da se ujutro probudite bez bolova

Dok spavanje na trbuhu može opteretiti leđa i vrat, kao i uzrokovati više okretanja i nemira tijekom noći, spavanje na leđima pomaže u ublažavanju bolova u vratu, ramenima i leđima

Spavanje - Vijesti.me

Preventivne mjere koje možete poduzeti ako se budite s boli mogu biti izbjegavanja određenih položaja za spavanje ili određenih jastuka.

Spavanje s rukom iznad glave dulje vrijeme može dovesti do boli. Spavanje s jastukom koji omogućuje da se vrat odmara pod neobičnim kutovima ili spavanje s podignutim nogama također može dovesti do neugodnih situacija. Čak i spavanje dok sjedite u uspravnom položaju može dovesti do ozljeda glave i vrata – kaže Lauri Leadley, stručnjakinja za spavanje i predsjednica centra za dijagnostiku spavanja ‘Valley Sleep’.

Još jedan problematičan položaj obično je spavanje na trbuhu, a Leadley savjetuje da ga izbjegavate, ako je ikako moguće, prenosi 24sata.hr.

Spavanje na trbuhu može opteretiti leđa i vrat kao i uzrokovati više okretanja i nemira tijekom noći – kaže ona.

Najbolji položaj za spavanje kako biste izbjegli bol?
Leadley objašnjava da je dobro pokušati spavati, ili barem zaspati, na leđima.

– Spavajte u ravnom položaju s rukama uz bokove i na leđima, ako možete. Spavanje na leđima pomaže u ublažavanju bolova u vratu, ramenima i leđima – dodala je.

oš jedan dobar položaj za spavanje je na boku, ali ne u jako uvijenom fetalnom položaju.

– Ovo omogućuje kralježnici da ostane u neutralnom položaju i pomaže kod bolova u vratu, ramenima i leđima – govori Leadley, a piše Real Simple.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh