Svaštara

Šef ga vidio kako cijeli dan odmara, pa htio da ga otpusti: Čuo zašto je radnik sedeo, pa mu je prisjelo sve

Požurio je sa odlukama.

Ilustracija - RTL

Jedan radnik dobio je otkaz na poslu jer je cijeli dan samo sjedeo, umjesto da se više kreće, komunicira sa drugima i time ostavlja utisak preduzimljive osobe.

Iako mu je šef dobio podatak da je tog dana imao najbolji učinak na poslu, on ga je uveče putem SMS poruke otpustio.

Razočarani radnik objavio je skrinšot pisanog dijaloga sa šefom na Redditu, uz komentar da se šef na kraju kajao zbog svega.

– Dobro veče. Gledajući snimke s kamera danas, primijetio sam da ste većinu vremena proveli za stolom. Ovo je potpuno neprihvatljivo ponašanje i o tome ćemo sutra da popričamo prije smjene – napisao mu je šef.

Radnik mu je odgovorio da je imao dvije polomljene kosti u nozi, kao i da ima ljekarski izvještaj kod sebe.

– Samo da razjasnimo nešto. Problem vam je što sam sjedio većinu vremena iako sam sve obavio i na kraju smejne imao najbolji rezultat? – upitao ga je radnik.

Šef je bio neumoljiv.

– Ne sviđa mi se vaš stav. Mogli ste samo da kažete sve to na vrijeme umjesto da pokazujete nepoštovanje prema meni. Takav stav neće vas odvesti daleko u mojoj firmi.

Radnik je dijalog zaključio na ovaj način:

– Hvala vam što sam na ove poruke potrošio svoje dragocijeno slobodno vrijeme. Mogli ste i vi prvo da se raspitate zašto sam sjedio, umjesto što ste me ovdje napali. Nećete me vidjeti ni sutra, ni ikada više na poslu i u vašem zagađenom radnom okruženju – poentirao je radnik.

Šef se tu pokajao.

– Ne morate da žurite sa zaključcima. Dođite sutra na posao, pa ćemo porazgovarati o svemu – dodao je on.

– Ne, hvala. Nek’ vam je sa srećom u životu – bila je posljednja poruka radnika, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh