Svaštara

Glumila UBICU u horor filmu, a onda je i u stvarnom životu doživjela noćnu moru: Familiju je zavila u crno

Mislila je da nikad neće doživjeti ono što je radila pred kamerama.

Taker Mur-Rid - Oregon police department

Američka glumica Taker Mur-Rid igrala je 2020. godine glavnu ulogu u nezavisnom filmu “Iz mraka” (“From the dark”).

U filmu je u samom finalu bila prinuđena da u samoodbrani upuca glavnog progonitelja. Samo tri mjeseca kasnije, ona je i u stvarnom životu završila iza rešetaka pošto je ubila ujaka Šejna Mura.

Šejn Mur (63) studirao je prava u Kaliforniji, u čemu mu se brzo pridružila sestra Keli. Brat i sestra živjeli su godinama tamo prije nego što su se vratili u Oregon u susjednu kuću njihovih roditelja.

Dok su pazili na roditelje, oboje su ušli u brak a Keli je u njemu dobila kćerku Taker. Ujak Šejn od Takerinog djetinjstva nije se najbolje slagao s njom.

Poslije serije sukoba i svađa u njenom adolescentskom periodu, 2016. godine dogodio se zločin. Policija Oregona primila je poziv djevojke koja je saopštila da joj je ujak mrtav i da ga je upucala u samoodbrani.

Pokrenuta je istraga a Taker je puštena iz pritvora usled nedostatka dokaza da je s predumišljajem likvidirala ujaka. Činilo se da je priča okončana pošto je puno svjedoka govorilo da ju je ujak maltretirao cijelog života i da Takerina majka Keli ništa nije mogla da uradi po tom pitanju.

– Šejn je na našem imanju uzgajao marihuanu i godinama je imao u podrumu tajnu laboratoriju za proizvodnju metamfetamina – rekla je tada Keli Mur.

– Tužila ga je 2012. godine za se*sualno uznemiravanje i porodično nasilje, ali predmet nikad nije okončan. Cijelog života patila je zbog ujaka – riječi su jednog člana familije Mur koji je 2016. poslije smrti Šejna Mura želio da ostane anoniman.

Ipak, Taker Mur-Rid je 2018. godine završila ponovo u pritvoru. U priči se iznenada pojavila Stejsi Mekenzi, Šejnova cimerka i najbolja prijateljica s kojom je živio u kući.

Šejnova prijateljica tvrdila je da su se nedjeljama prije njegove smrti Taker i on svađali oko imanja i toga ko će da ga naslijedi u slučaju smrti Lore Mur, Šejnove i Keline majke.

– Tađker mu je prijetila da će ga ubiti ako pokuša da uzme kuću. Šejn mi je dan prije smrti rekao da je ubjeđen kako će ga Taker zaista ubiti, ili pak Keli, njegova sestra – rekla je tada Stejsi, poslije čega se policija pitala zašto je dvije godine čekala na ovaj iskaz, piše Objektiv.

Taker je ipak puštena na uslovnu slobodu, poslije čega je 2020. godine čak i snimala pomenuti film “Iz mraka”. Samo tri mjeseca kasnije vraćena je u pritvor, tačnije zatvor na odsluženje četvorogodišnje kazne za ubistvo, prenosi Oxygen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh