Svaštara

Tragedija na bungee jumpingu: Majka troje djece pala u smrt s 25 metara visine

Majka troje djece Yevgenia Leontyeva (33), umrla je kada je skočila s krova hotela u Kazahstanu.

bungee jumpingu - Screenshot

Eugenia je izvela skok koji pripada ekstremnim sportovima, a nastao je tijekom 90-ih godina. Ovaj skok je sličan bungee skoku i uključuje vrtoglave zamahe užetom.

Međutim, za razliku od bungee jumpinga, slobodni pad je duži, a skakači često postavljaju svoja užad na litice, planine ili nebodere. Uže je napravljeno od najlona pa skakači ne odskaču mnogo.

Leontyeva je bila iskusna skakačica, ali, ovaj put uže koje ju je trebalo držati u zraku nije bilo dovoljno pričvršćeno.
Iako je bila vezana i iako su joj organizatori tog adrenalinskog hobija dali zeleno svjetlo za skok, što su potvrdili i svjedoci, djevojka je udarila o tlo, a zatim i glavom o zid na betonskoj platformi podno hotela. prenosi “Radiosarajevo“.

Leoncjeva je brže-bolje prebačena u bolnicu uz teške povrede glave, ali je nedugo potom preminula, piše Daily Mail.

Policija je u međuvremenu otvorila istragu u namjeri da otkrije zašto je uže nije na vrijeme povuklo, a ako bude utvrđeno da je nemar organizatora bilo to što je dovelo do tragedije, maksimalna predviđena zatvorska kazna iznosi 40 dana, kaže taj portal u nastavku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh