Svaštara

Bio na ručku kod bake i deke, a čim je završio sa jelom, PREMINUO JE: Uzrok smrti je užasavajuć

Alergijska reakcija bila je fatalna.

Kejson Holvud - Facebook

Dvanaestogodišnji dječak Kejson Holvud tragično je umro nekoliko sati nakon što je ručao u kući svoje bake i deke.

Dječak je patio od astme i alergije na orahe, a ubrzo nakon jela imao je probleme sa disanjem, od kojih nije došao k sebi, prenosi Liverpool Echo.

Istragom o smrti mladića utvrđeno je da mu je njegov deda Albert poslužio obrok sa glazurom od oraha, a pritom je potpuno zaboravio da to nikako ne smije da jede.

Njegova majka Luis otrčala je odmah u park u kojem se igrao poslije ručka kada mu je pozlilo i pozvala je hitnu pomoć.

No, uprkos naporima ljekara, nije uspio da preživi jer je najprije doživio respiratorni, a potom i srčani zastoj, prenosi Dejli mejl.

Dajući dokaze tokom istrage, Luis je iscrpljujuće govorila o tome šta se dogodilo tog dana.

– Oko 14 časova su ručali, a sat vremena kasnije primila sam poziv da ima alergijsku reakciju. Kada sam došla do parka, oči su mu bile natečene, a antialergijski lijek koji sam imala kod sebe nije djelovao – kazala je Luis.

Deda Albert kasnije je rekao svojoj ženi da je glazura imala orahe, a da je na dječakovu alergiju potpuno zaboravio.

– Srce mi je potonulo kad sam to shvatio. Bio sam zabrinut zbog Kejsona, a naš dječak nije preživio. Potpuno smo slomljeni i naši životi više neće biti isti – naveo je dječakov deda.

Obdukacija je nesumnjivo utvrdila da je Kejson umro od anafilaktičke fatalne astme uzrokovane gutanjem oraha, pri čemu je zadobio obostrani pneumotoraks, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh