Svaštara

Ključne kvalitete koje mnoge žene traže u muškarcu ali ih često ne nalaze – Mišljenje psihologa

Svaka žena pored sebe želi imati partnera koji je pošten, vjeran, osjetljiv, brižan i slično.

aura

Međutim, teško je naći sve te osobine u jednom muškarcu. Iako su neke kvalitete ključne za za održavanje zdrave veze, često žene ne pronalaze te kvalitete u partneru. 1. Lojalnost i poštenje; Ni jedna žena ne želi biti iznevjerena i prevarena što je sasvim normalno.

Žene će uvijek obratiti pažnju na muškarca koji je iskren, odan, pouzda i kome može vjerovati. Pouzdanje i lojalnost su nešto na čemu treba da se gradi veza, a svaka žena želi znati da se može osloniti na svog muškarca u onoj mjeri koliko on može da se osloni na nju.

Međutim, žene često odbijaju ljubazne i iskrene muškarce jer ih smatraju dosadnim te češće daju prednost lošim momcima. Ovi muškarci uglavnom koriste svoju privlačnost da privuku ženu, ali im vjernost često nije jača strana.

Žene sanjaju o vjernosti i poštenju a same biraju pogrešne partnere. 2. Osjetljivost; Muškarac koji ima razvijenu empatiju je uvijek spreman saslušati i razumjeti ženu. Ženi je potreban neko kome će se moći povjeriti, sa kim će moći otvoreno razgovarati o bilo čemu.

Žene žele muškarca koji je spreman pokazati im pažnju i brigu, a često izaberu upravo suprotne muškarce od toga što žele. 3. Smisao za humor; Neke studije su pokazale da što muškarac ima razvijeniji smisao za humor on je privlačniji pripadnicama ljepšeg pola,piše Infpult

Sposobnost da muškarac nasmije ženu u nekim tužnim trenucima je osobina koja je jako poželjna pogotovo ženama koje žele ozbiljnu vezu i uživati u životu, a ne biti u stalnoj tjeskobi. 4. Samopouzdanje; Muškarci koji imaju visok nivo samopouzdanja su ženama jako privlačni.

Kada je muškarac siguran u sebe i u ono što želi to u ženama bidi posebno interesovanje. Čest žene grade vezu sa muškarcem i ne obraćaju puno pažnje na njegove lične osobine, pa se iznenade i razočaraju kada shvate da on nije u stanju preuzeti odgovornost za svoje grešne ili za svoj život.

Mnogi razvodi se dešavaju upravo iz razloga što se žena razočara u svom muža koji je nesiguran i ne preuzima odgovornost za sebe i porodicu. 5. Jasan stav; Ako muškarac stagnira u životu veza sa njim je osuđena na propast.

Ukoliko se muškarac ne razvija ili se degradira to direktno utiče na to kako će se njegova žena odnositi prema njemu. Muškarac koji ima jasan stav o životu, koji ima stvarne ciljeve i želju da se razvija je najatraktivnija opcija,piše


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh