Svaštara

Žena 673 PUTA zvala doktora da zakaže termin: Kad je uspostavila vezu, rekli su joj nešto SKANDALOZNO

Nevjerovatna gužva u ordinacijama.

Uznemireni pacijenti širom Velike Britanije koji zovu da zakažu termin za pregled kod ljekara opšte prakse, uglavnom to čine bezuspješno, a jedan od njih je uputio čak 673 poziva prije nego što mu je neko podigao slušalicu.

Frensin Džari iz Mančestera je 28 minuta neprestano birala broj, a okrenula je 673 puta kako bi zakazala operaciju, prije nego što je prijateljima rekla da je deveta na redu.

– Čekali smo još 20 minuta da razgovaramo sa sekretaricom, koja nam je rekla da nema slobodnih termina i da sutra pozovemo ponovo. Zdravstvo je puklo – navela je ona na Tviteru.

Druga osoba zvala je 390 puta kako bi rezervisala liekove protiv raka za svog supruga u ordinaciji u Svindonu, prenosi Metro.

– Zvala smo sa prekidima čitavih sat i po vremena, okrenula sam 390 puta, da bi nam rekli da nema zakazanih termina i da se javim sutra. Čeka me sve iznova. Neko u 80-im godinama ne može stalno da pokušava da zakaže termin – dodala je ona.

Sekretar za zdravstvo Sadžid Džavid apelovao je ljearima opšte prakse da smanje telefonske konsultacije s obzirom na to da je vrhunac krize “prošlost”.

Grupa za pomoć starijih od 60 godina Silver Vois zatražila je zakonsko pravo da pacijenti lično posjete ljekara ukoliko to žele.

Iz sindikata ljekara BMA navode da ljekari opšte prakse poštuju sve odluke Vlade, a da je čak dvije trećine njih pretrpjelo više “zlostavljanja” u pandemiji i pozvali na pooštravanje kazni za ljude koji napadaju zdravstvene radnike, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh