Svaštara

Otac mu je umro od kovida, a dječak za 12. rođendan poželio nešto od čega će vam SRCE ZAIGRATI

Porodica tvrdi da je vakcinacija jedini način da se pobjedi pandemija.

Gevin Roberts - Screenshot

Gevin Roberts (12) ostao je skrhan kada mu je otac preminuo od koronavirusa u maju 2020. godine nakon što se tri sedmice borio za život u bolnici u Nju Džersiju.

Čarl Roberts, Ljubazan i brižan 45-godišnji policajac, kako su ga mnogi opisivali, umro je prije nego što su istraživači pronašli i napravili vakcinu protiv ove pošasti.

S obzirom na to da se porodica opekla i shvatila da koronavirus može da bude smrtno opasan, Čarlsov sin Gevin poželio je da za 12. rođendan koji će uskoro biti, primi vakcinu protiv kovida.

Dugo je na taj momenat morao da čeka jer djeca ispod 12 godina u Americi ne mogu da se vakcinišu, a želja mu je u nedjelju konačno ispunjena.

– Stalno sam ga pitala šta želi za rođendan. Uvijek je govorio da je to vakcina protiv kovida, a to je i dobio – navela je dječakova majka Elis Roberts za NBC njuz.

Gevin se prisjetio očeve smrti i rekao da su se u tom trenutku razvijali tri vakcine, ali da nijedna još nije bila zvanično odobrena.

Njegova majka i sestra primile su vakcinu čim je bila odobrena i puštena u promet, a porodica svojom tužnom pričom želi da podstakne druge da se vakcinišu, jer tvrde da je to jedini izlaz iz ove pandemije, prenosi “Objektiv“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh