Svaštara

Krenula u kafić da se nađe sa prijateljima, pa joj se desilo nešto što niko ni neprijatelju ne bi poželio

Policija traga za počiniocem.

Sabina Nesa - Metropolitan Police

Učiteljica Sabina Nesa (28) pronađena je mrtva u parku nedaleko od mjesta gdje je stanovala u Grinviču. Ona je nestala u subotu uveče, a tijelo je pronađeno 24 sata kasnije i sumnja se da ju je ubio nepoznati muškarac.

Policija je pokrenula istragu poslije saznanja da je Sabina krenula da se nađe sa priajteljima u jednom pabu, ali je na putu do tamo nestala.

– Sabina nikad nije stigla u pab i smatra se da je ubijena dok je prolazila parkom – rekao je detektivski inpektor Džo Geriti iz Metropolitanske policije.

Sabina je bila učiteljica u jednoj osnovnoj školi u jugoistočnom Londonu.

Njen rođak Zubel Ahmed rekao je za BBC da je porodica i dalje u šoku i da nekoliko dana poslije njene smrti niko ne može da povjeruje šta se dogodilo.

– Svi smo zaista skrhani. Njeni roditelji su apsolutno šokirani, neutješni su. Užasna je sama pomisao da im je neka kukavica usmrtila kćerku. Iskreno, bila je najljubaznija osoba koju ste mogli da upoznate. Njeno srce bilo je kao zlato, ni za koga nije imala nijednu ružnu riječ – naveo je Ahmed.

Lisa Vilijams, direktorka osnovne škole u kojoj je Sabina radila, rekla je da je bila briljantna učiteljica, ljubazna i brižna prema učenicima.

Sabina je od prošlog ljeta radila u osnovnoj školi, a pre toga je tri godine provela pomažući onima koji ne govore engleski jezik, da nauče vještine i tehnike konvezacije.

Studirala je sociologiju na Univerzitetu u Griniču, prije nego što je kasnije postavla nastavnica, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh