Svaštara

Osuđena radnica koja je krala novac od Ronalda: Uzela mu je 570.800 KM

Portugalka Maria Silva (53) osuđena je na četiri godine zatvora uslovno, zbog prevare koju je počinila u periodu od 2007. do 2010. godine na štetu slavnog Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo -Radiosarajevo

Prema pisanju britanskih medija, Silva je u to vrijeme radila u jednoj turističkoj agenciji koja je, između ostalog, bila zadužena da slavnom fudbaleru organizira putovanja širom svijeta i Europe iz Portugala.

Turistička agencija je, iz praktičnih razloga, imala pristupu Ronaldovom računu i PIN-u kreditne kartice, što je radnica zloupotrebljavala više puta. Ukupan iznos novca je 250.000 funti (oko 570.800 KM).

Ona je skidala novac sa računa aktuelnog igrača Manchester Uniteda tako što je izdavala lažne karte na njegovo ime, za svaku je skidala novac sa računa, a naknadnom provjerom utvrđeno je da kako Ronaldo nije bio ni na jednoj destinaciji na koju su glasile karte koje je prevarantica štampala prenosi “Radiosarajevo“.

Da je protiv nje je još 2017. godine pokrenut postupak na sudu, piše britanski list Daily Mirror dodajući kako je u međuvremenu i Ronaldo u svojstvu svjedoka dao izjavu. Navodi se da je Maria Silva je državi platila 7.680 funti i tako izbjegla služenje zatvorske kazne. Trenutno radi kao čistačica.

Portugalski mediji pišu da nije samo Ronaldo bio njena “meta”, već i njegov menadžer Jorge Mendes, kao i fudbaler Nani (Luís Carlos Almeida da Cunha), kojima je takođe skidala novac sa računa printajući lažne karte, ali u pitanju je daleko manji iznos nego slavnoj zvijezdi. Mendes je tako ostao bez 14.000 funti (31.969 KM), a Naniju je otuđila 1.500 funti (3.425 KM).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh