Svaštara

Djevojčica (2) progutala bateriju i umrla: Kad je vidio užas, PRADJEDA je ovim potezom dotukao porodicu

Znao je da postoji samo jedan način da se suoči sa gubitkom praunuke.

Harper-Li Fentorp - Screenshot

Užasna tragedija potresla je ove godine porodicu Niklin u Velikoj Britaniji.

Dvogodišnja Harper-Li Fentorp, ljubimica cijele familije, preminula je kada je nesmotreno stavila bateriju u usta i progutala je.

Ljekari su brzo došli na lice mjesta, ali djevojčici nije bilo pomoći. Njen pradeda Piter Niklin (79) koji ju je volio, kako su govorili svi, više od bilo koga na planeti, nije mogao da se nosi s njenom smrću i izvršio je samoubistvo.

Piterov sin Daren, deka od Harper-Li, rekao je ovim povodom da je familija zavijeno u crno sa dvije tragedije i da se vjerovatno nikad neće oporaviti od toga.

– Piter je obožavao život, porodicu, sve nas. Kada je Harper-Li izvukla bateriju iz daljinskog i progutala je tragično, u njemu kao da je nestalo života. Do tada se smijao i šalio po cijeli dan, a poslije njene smrti prestao je da priča. Ljudi u tim godinama znaju vrlo dobro šta znači gubitak jednog djeteta. Stalno je ponavljao zašto Bog nije uzeo njega, a ne Harper-Li. Nije mogao da podnese njen odlazak i ubio se – rekao je Daren.

Daren Niklin kaže da su se svi u kući zajedničkim snagama trudili da nastave sa koliko-toliko normalnim životom, a onda su dokrajčeni viješću da ni Pitera više nema.

Piter Niklin preminuo je dva i po mjeseca poslije Harper-Li. Porodica kaže da se ona najviše igrala i družila baš s njim i da ju je doživljavao kao svoju kćerku.

– U njemu je probudila očinski duh, osjećao se ponovo mlado i poletno. Izgubili smo dva člana porodice. Trebaće nam puno vremena da nastavimo dalje – rekao je Daren Nikli naglašavajući i da roditelji Harper-Li pokušavaju da pronađu motiv da žive kao prije, ali da je to nemoguće, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh