Svaštara

Apotekarka zaradila DVA MILIONA na lažnim receptima: Kad je najmanje očekivala, svijet joj se srušio

Amerikanka Hasna Bašir Ivas (60) iz Nju Baltimora uhapšena je zbog sumnje da je kao dio lokalne “farmaceutske mafije” u ulozi apotekarke i doktorke oštetila državu Mičigen došavši na ilegalan način do sume od nevjerovatnih dva miliona dolara.

Žena - Objektiv.rs

Ivasova je posljednjih godina davala lažne recepte ljudima skrivajući pravu vrijednost nekih lijekova i pribavljajući sebi na nelegalan način finansijsku dobit, prenosi Fox 2.

Koliko je dobro čuvala svoje kontakte među mušterijama i pacijentima, dovoljno govori podatak da skoro niko od njih nije želio da daje izjave ovim povodom, kada je otkrivena.

Pomenuta žena radila je u “Beacon Pointe” apoteci u Gros Point Parku, gdje je i pala kada ju je otkrila jedna od mušterija koja je potom odnijela lažan recept na provjeru.

Istraga je utvrdila da je Hasna bliska sa doktorom Otisom Krofordom koji je još više od nje umiješan u davanje lažnih recepata i protivzakonitu zaradu.

Ivasovoj se privođenjem svijet srušio. Posljednjih godina jako je napredovala u životu i imala je mnoge privilegije kao dio “farmaceutske mafije”. Sada ne zna kako će dalje, pošto joj je i ime ukaljano, a i izgubiće vjerovatno licencu za rad.

– Lijekovi i supstance koji su teži za nabavku, moraju biti u prodaji usklađeni sa zakonom. Ko se tih pravila ne pridržava, mora biti prijavljen i procesuiran. Naš je zadatak da pazimo da se sve obavlja u duhu zakona – rekao je specijalni agent Kit Martin za Fox 2, kada je Ivasova privedena, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh