Svaštara

Popila TRI PIVA, pa došla na posao: Gazda je odmah otpustio, ali ni on nije očekivao ovakav kraj priče

Mislio je da je više neće vidjeti.

Tužna žena - Ilustracija / Franceshaxtonmd.com

Radnica fabrike za preradu morskih plodova Youngs iz Škotske otpuštena je s posla jer se šefu smjene, ujedno i gazdi, “osjećala na pivo”.

Malgoržata Krolik otpuštena je kada je došla u smjenu jer je gazda procijenio da nije u stanju da radi. Kada ga je pitala o čemu se radi, samo joj je rekao da “smrdi na alkohol”.

Žena je pokupila svoje stvari i otišla kući. Malgoržata je istakla da je popila tri piva najmanje devet sati prije početka svoje smjene, tako da je bilo nemoguće da je pijana.

Ipak, priča se ovdje nije završila, naprotiv. Krolik je angažovala advokata, dok su dvije osobe sa posla pristale da budu svjedoci njenog spornog i kratkog razgovora sa šefom, kada je ujedno i otpuštena.

I gle čuda – na sudu je pobjedila fabriku za koju je radila!

Prije nego što su tuženi, predstavnici Youngs-a istakli su za medije da je na radnom mjestu nulta tolerancija za one koji prije dolaska na posao konzumiraju alkohol.

– Zaposleni ne smije da konzumira alkohol istog dana kada dolazi u smjenu. Očigledno je da je bivša zaposlena pila ujutro, a onda je predveče došla u smjenu.

Uzrujana majka, porijeklom iz Poljske, prije izlaska na sud, plačnim glasom izjavila je da se ne ojseća krivom, kao i da niko ne može da joj zabrani šta će da radi van radnog mjesta, ako na istom posao obavlja kako treba.

Sud je imao blagonaklon odnos prema Krolikovoj i kada se izanalizirao cijeli slučaj, uz dokaze i izjave svjedoka, fabrika je bila dužna da bivšoj radnici isplati čak 5.500 eura odštete, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh