Svaštara

Proglasili ga mrtvim i odvezli u mrtvačnicu: Kad su počeli da sjeku tijelo, začuo se URLIK, pa nove NEVOLJE

Kasnije je nesrećni muškarac zaista preminuo, ali od posljedica hemikalija iz mrtvačnice.

Mrtvačnica - screenshot

Uprava bolnice Kapkatet o okrugu Keričo u Keniji, morat će da nadoknadi štetu porodici Pitera Kigena, kog je jedan od njegovih ljekara greškom proglasio mrtvim.

Kigen je 24. novembra 2020. osjetio jake bolove u stomaku od kojih se onesvijestio, a ujak ga je hitno odvezao u bolnicu.

Ubrzo mu se stanje pogoršavalo, a jedan od doktora konstatovao je da je mrtav jer su mu vitalni organi stali sa radom.

Sa tom odlukom složili su se i ostali članovi konzilijuma, iako je evidentno da je Kigen doživio samo kliničku smrt.

Ubrzo je muškarac prevezen u mrtvačnicu, gdje je trebalo da se obavi ritual balzamovanja, a onda se dogodilo nešto nezamislivo.

Kako navodi njegov ujak, dežurni u mrtvačnici su započeli proces očuvanja tijela tako što su mu najprije posjekli desnu nogu da bi upalili formalin koji se koristi u te svrhe.

Međutim, uslijed posjekotine, čovjek se osvijestio i glasno zavapio od bola.

– Svi su bili šokirani, a kada su došli k sebi, shvatili su da je Piter doživio kliničku smrt iz koje se potom probudio. Pozvali su bolnicu i odvezli ga nazad na odjeljenje, gdje mu je pružena prva pomoć. Nažalost, Piter nije izdržao, već je preminuo nakon što su ga transportovali u drugu bolnicu – naveo je njegov ujak, prenosi tamošnji portal Tuko.co.ke.

Patolog koji je izvršio obdukciju Kigenovih posmrtnih ostataka rekao je da je njegovo tijelo istrošeno i dehidrirano, a stomak se takođe rastegao.

Kao rezultat toga, mnogi su posumnjali da su hemikalije iz mrtvačnice doprinijele pogoršanju njegovog stanja uslijed čega je zasita preminuo.

Policija je pokrenula zvaničnu istragu o njegovoj smrti i nemaru ljekara, a ukoliko se uspostavi da je osoblje bolnice direktno odgovorno za čovjekovu smrt, morat će da odgovaraju i da isplate veliku sumu novca porodici pokojnika, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh