Svaštara

Majka poslije šest sedmce preminula od BOLA za umrlom kćerkom Marijanom: Pred smrt je izustila samo OVO

Užasna tragedija mogla se po jednoj stvari naslutiti.

Marianne George - Facebook

Velšanka Debi Džordž (57) preminula je od tuge samo šest sedmica pošto je izgubila jednu od dvije kćerke, Marijanu Džordž (38).

Majka šestoro djece, Marijana Džordž umrla je 13. jula u teškoj depresiji i zbog fatalne kombinacije lijekova, a njena smrt najviše je pogodila ionako mentalno ne baš jaku Debi.

Iako je druga kćerka Marlin pokušala da prethodnih sedmica vodi računa o majci, bol zbog gubitka Marijane bila je toliko jaka da je Debi i sama digla ruke od života “otišavši na drugi svijet”, kako kaže Marlin.

– Bile su predivne žene, pune ljubavi i brige o potomstvu. Uživale smo Marijana i ja dok nas je mama podizala. Ipak, Marijana je poslije selidbe u Vels sa djecom i partnerom Krisom mentalno potpuno pala. Počela je da pije šaku lijekova i povezanost sa sopstveno šestoro djece nije joj bilo dovoljno da pregura najteži period života. Gubitak Marijane uništio je majku. Nije se oporavila od šoka. Sjedila je sedmicama sama u sobi, ne izlazeći ni napolje. Pred smrt mi je rekla da je bolje i da ne treba da brinem više za nju jer zna da će se izvući. Mislim da je time željela samo da me utješi, da mi lažnu nadu da bih joj dala prostor da sebi presudi. Preminula je 7. septembra u kući – kaže Marlin Džordž (35).

Mnogobrojna djeca Marijane Džordž znaju šta se dogodilo. Na svu sreću, većina od šestoro još ni u školu nije krenula, pa ne shvataju samu šokantnost oba tragična događaja.

– Moje srce pati i plače, tijelo više ne osjećam od tolike tuge i očaja. Mogu da zamislim kako će se Marijanina djeca osjećati kad porastu. Izgubila sam dvije najbliže i najvrijednije osobe u životu u razmaku od nekoliko sedmica. Sestra mi je bila dežurni šaljivdžija u kući, uvijek je bila vedra i nasmijana. Sve dok se sa Krisom nije odselila u Vels. Ne znam šta se tamo događalo, ali to više nije bila ona. Koliko smo bile povezane govori i to da smo godinama stanovale jedna pored druge. Velsu se radovala zbog prirode i čistog vazduha, sviježeg početka. Majka je bila povezanija sa Marijanom nego sa mnom. Prosto su bile sličnije. Plašila sam se da se poslije sestrine smrti neće izvući – istakla je Marlin.

Njen partner je na GoFundme stranici pokrenuo skupljanje finansijskih sredstava za majčinu sahranu kao i pomoć Marijaninom partneru Krisu i djeci, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh