Svaštara

Žene bolje spavaju pored pasa nego pored muškaraca, tvrdi istraživanje

DR. Christy L. Hoffman, ekspertica za ponašanje životinja u New Yorku, provela je istraživanje kako bi saznala spavaju li žene bolje pored svojih pasa ili muškaraca te je došla do zanimljivih rezultata.

Pas u krevetu - Zena.hr

Istraživanje je provedeno nad 926 odraslih Amerikanki, a gotovo sve ispitanice priznale su da lakše zaspu pored svojih krznenih prijatelja.

Kao razlog tome navele su da im psi daju veći osjećaj sigurnosti i udobnosti, za razliku od muškaraca.

“Psi si mogu bolje prilagoditi raspored spavanja svojih vlasnika. Nije neuobičajeno da partneri u krevet odlaze na počinak u vrlo različito vrijeme i bude se u različito vrijeme. Takve razlike zasigurno mogu poremetiti san”, objasnila je Hoffman.

Dodala je i da dijeljenje kreveta sa psom možda neće isto utjecati na sve žene.

“Ovdje je ključna riječ percepcija. Ova studija temelji se na pojedincima koji su se sami prijavili za istraživanje”, rekla je.

“Uostalom, neki psi hrču i moraju ustajati kako bi mokrili usred noći, baš kao i muškarci. Osim toga, dijeljenje kreveta s velikim psom vjerojatno nije baš toliko zabavno kao dijeliti krevet sa štencem”, zaključila je. prenosi index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh