Svaštara

Koliko često morate prati traperice? Kako da održe oblik i boju?

Traperice se ne bi trebalo prečesto prati ni stavljati u sušilicu jer se tako uništavaju.

Vitkost - Blogspot

Traperice su npravljenje od debljeg i nešto otpronijeg materijala pa ih ne treba prati nakon svakog nošenja. Stručnjak za rublje Deyan Dimitrov, direktor tvrtke Laundryheap otkrio je koliko često ih treba prati.

“Unatoč popularnom mitu koji kruži internetom i koji tvrdi da traperice mogu prati nakon šest tjedana, trebali biste ih prati nakon tri nošenja, ako ih prije toga ne zaprljate. Ako ih nosite duže od toga, ili bilo koji odjevni predmet, u odjeći se počinje nakupljati znoj, bakterije i mrtve stanice kože”, kaže i dodaje kako će pranje nakon svaka tri nišenja traperice održati svježima i spriječit da izgube oblik.

Stručnjakinja za čišćenje Joyce French iz HomeHow-a kaže kako neki ljudi griješe jer prečesto peru traperice.

“Traperice biste trebali prati umjereno. Ako ih perete prečesto uništavate ih. Traper je deblji materijal pa između pranja može biti više nošenja”, kaže i napominje da ih ne perete u vrućoj vodi i ne stavljate u sušilicu. “Zbog toga traperice gube rastezljivost i opuštaju se”, veli. prenosi “N1“.

Kako prati traperice?
Traperice uvijek morate okrenuti naopako prije pranja. To pomaže smanjiti abraziju koja uzrokuje izbljeđivanje kao i trošenje koje se može dogoditi uz rubove, džepove te zatvarač i pasicu na pojasu. Također zatvorite zatvarač te zakopčajte gumbe i kvačice jer će tako traperice zadržati svoj pravi oblik.

Kod poderanih traperica, onih s rupama i s odrezanim nogavicama treba najprije zakopčati otvore rupa ili rubove kopčom jer će to pomoći da se traper ne troši više nego što treba te da se rupe ne proširuju, a rubovi ne paraju preko svake mjere.

Koristite deterdžent koji je namijenjen očuvanju boja. Takvi deterdženti sadrže sastojke koji tkaninama pomažu da zadrže boje i deaktiviraju klor u vodi koji može izblijedjeti boje. Traperice je najbolje prati u hladnoj vodi na kratkom ciklusu za osjetljivu tkaninu, prenose 24sata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh