Svaštara

Slonica iz divljine došla u sklonište čovjeku koji ju je spasio da mu pokaže bebu

Foto: Twitter

PROŠLO je 20 godina otkako je slonica Sunyei pronađena sama u divljini u Africi. Bila je novorođenče odvojeno od majke, no srećom nije dugo bila bez brige i ljubavi.

The Dodo piše da je Sunyei spašena uz pomoć organizacije za spašavanje divljih životinja u Keniji, gdje je upoznala Benjamina, upravitelja skloništa.

Benjamin je brinuo o Sunyei te je uz njegovu brigu odrasla sretna i zdrava. Godine 2009. Sunyei se vratila u divljinu.

“Iako je prošlo više od desetljeća otkako se Sunyei vratila u divljinu, čini se da nikada nije zaboravila ljubaznost koja joj je ukazana. Sada se vratila iz divljine kako bi posjetila Benjamina i dovela sa sobom svoju bebu kako bi je upoznala s čovjekom koji je nju spasio”, ispričao je za The Dodo direktor skloništa.

“Vraća se na sigurno mjesto, a s Benjaminom i ostalim ljudima koji rade u skloništu ostala je jako bliska. Oni su njezina obitelj”, zaključio je direktor skloništa, prenosi index..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh