Svaštara

Velika je razlika između muškarca koji voli ženu i koji voli žene

Alfa muškarci se u svemu ističu od drugih. Uspješno se takmiči sa drugim muškarcima, uvijek se trudi da bude najbolji u svemu i ne štedi ni vrijeme ni trud da to ostvari.

Muškarac - Magazinplus.eu

Za razliku od takvog demonstrativnog muškarca u obliku alfa mužjaka, omege se ne ističu u gomili i ne teže cijelo vrijeme za takmičenjem i uspjehom. Ne treba mu ni mjesto vođe iako ovaj muškarac nije ništa manje siguran u sebe od alfa muškarca.

Za razliku od alfa muškaraca koji su ekstrovertne ličnosti, omege su uglavnom introverti, odnosno više su fokusirani na unutrašnji svijet, a ne na vanjski. Ako alfa muškarac uvijek nastoji biti u centru svih dešavanja, omega muškarac se trudi da bude manje vidljiv.

Radije provodi vrijeme sam ili sa najbližim ljudima, nego da se zabavlja do jutra na bučnim mjestima. Alfa muškarci su dominantni i harizmatični dok su omege mirne i opuštene. Neće se svađati zbog gluposti i neće nasjedati na uvrede koje su mu upućene.

On će se jednostavno okrenuti i otići dok će alfe započeti pravu bitku za život. Ta njihova arogancija često privlači žene. Grubost i ariganciju biraju radi sigurnosti i mogućnosti da budu pod zaštitom tako snažnog i brutalnog muškarca.

Omege su nježnije i empatičnije za razliku od alfi koje svugdje demonstriraju svoju snagu i ne mogu je kontrolisati kako bi preusmjerili svoju energiju u praktičnije i manje traumatične radnje. Drugim riječima, alfa muškarac će varati sa potpunom sigurnošću, a njegova “mudra žena” će reći kako je muškarcima potrebno više te da svi muškarci varaju.

Omega muškarci nemaju potrebu da nikome dokazuju svoju snagu i svoju energiju usmjeravaju na mnogo važnije stvari. Oni u životu ne postižu ništa manji uspjeh od alfa muškaraca, samo ne trube na sve strane o svojim uspjesima. Omega muškarac je mirno utočište, topli čaj nakon napornog i hladnog dana,piše Infpult

U njemu postoji nešto ženstveno, postoji razumijevanje što je samo po sebi privlačnije od demonstracije drutalne hladne moći alfa muškarca. Muškarac koji voli jednu ženu kvalitativno se u velikoj mjeri razlikuje od muškarca koji voli žene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh