Svaštara

CURICI OMOTALI ZMIJU OTROVNICU OKO VRATA, PA JU JE UGRIZLA ZA LICE

Djevojčica Victoria (5) na teži je način naučila da nisu sve životinje idealne za maženje, prenosi New York Post, kada ju je ugrizla zrnata kljunasta zmija u ruskom zoološkom vrtu.

zmija, djevojčica - hayat

Djevojčica je mirno stajala kada ju je reptil omotan oko vrata ugrizao za obraz. Tek nakon što ju je ugrizla, djevojčici su zmiju maknuli s vrata. Zrnata kljunasta zmija je srednje otrovna vrsta koja dolazi iz istočne Afrike.

Djevojčicu su odvezli u bolnicu kao mjeru predostrožnosti gdje je dobila zavoj za lice.

Victorijin otac Vladimir rekao je kako su ju odveli u bolnicu da ju pregledaju te je komentirao kako im je osoblje zoološkog vrta reklo kako zmija ne napada ljude. prenosi “Hayat“.

Ekaterina Uvarova, stručnjakinja za reptile je rekla kako su zmije jako osjetljive na miris.

Ako je bila gladna, a djevojčica je mirisala po plijenu odnosno pilićima, to je možda isprovociralo zmiju na ugriz, prenosi 24 sata.hr.

Još jedna mogućnost je da je zmija doživjela nešto kao napad panike zbog pretjeranog posjećivanja, dodala je Uvarova.

Životinja koju diraju cijelo vrijeme, koja se nema gdje sakriti i odmoriti je u stalnom stresu. To ne može biti dobro.
Uvarova je pozvala na zabranjivanje maženja životinja u zoološkim vrtovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh