Svaštara

Tiodorović: Posljednji je čas da se zaoštri kontrola mjera protiv korone

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Branislav Tiodorović ocijenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je posljednji čas da se zaoštri kontrola mjera protiv korone.

prof. dr Branislav Tiodorović - Screenshot

“Ne moramo još uvijek da uvodimo mjere u smislu zatvaranja određenih objekata, skraćivanja radnog vremena, mislim da smo daleko od toga“, rekao je Tiodorović za Blic i dodao da se zalaže za selektivan pristup kad je u pitanju rad objekata.

Dodao je da je kod škola taj selektivan pristup u radu postignut, i primjenjuju se tri modela koja zavise od epidemiloške situacije, a zauzeo se i da to isto bude za rad u ugostiteljstvu, turizmu, invent industriji i ostalim oblastima.

“Lokalne samouprave treba da kontrolišu mjere, putem komunalne inspekcije, komunalne milicije, uveliko treba kod stanovništva da sprovode nadzor i edukaciju – za korišćenje mjera, da pokušaju da vrate u kontrolisano stanje“, rekao je Tiodorović. prneosi “N1“.

On je rekao da se za festivale, skupove, pozorišta ili muzičke svečanosti postoji odborenje Kriznog štaba za borbu protiv korone, uz poštovanje protivepidemijskih mjera i da se to „sprovodi uglavom dobro“.

„Ali zato, niko od organizatora koncerata estradnih umjetnica i umjetnika, niko nije tražio niti saglasnost, niti poštuje mjere. To se organizuje sa neograničenim brojem gostiju i nikakve mjere se ne koriste“, upozorio je Tiodorović i kao primer toga naveo „utakmicu od prije nekoliko dana“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh