Svaštara

DOK OVO PIŠEM LEŽIM KRAJ NJE, IMA 35 GODINA, NIJE SE VAKCINISALA I U MRTVAČKOM SANDUKU JE

Samantha je rodila djevojčicu Eviegrace koju nikada nije primila u ruke. Josh je u objavi na Facebooku istaknuo da će učiniti sve da malena Eviegrace zna sve o majci koju nikada nije imala priliku upoznati

preminula žena - Hayat

Učinit ću sve da malena Eviegrace zna sve o majci koju nikada nije imala priliku upoznati, napisao je očajan Josh Willis, suprug preminule 35-godišnje Samanthe Willis koja se u trudnoći zarazila koronavirusom i nedugo nakon poroda kćerke umrla.

Slučaj je potresao Irsku.

Danas je najgori dan u mom životu. Izgubio sam Samanthu, ljubav svog života, zbog Covida-19. Samantha se snažno borila posljednjih 16 dana, ali jednostavno nije izdržala. Trudila se najbolje što može da dođe doma svojoj porodici i prekrasnoj djeci. Nedugo nakon 12 sati mirno je preminula na odjelu intenzivne njege u Altnagelvin bolnici. Moja majka, dvoje djece i ja smo bili uz nju tada. Nije bila u boli i mirno je otišla u smrt – napisao je njen suprug Josh Willis na Facebooku.
Samantha je rodila djevojčicu Eviegrace koju nikada nije primila u ruke. Josh je u objavi na Facebooku istaknuo da će učiniti sve da malena Eviegrace zna sve o majci koju nikada nije imala priliku upoznati.

Sve što želim je učiniti Samanthu ponosnom. Siguran sam da me sad posmatra i da je ponosna kako se držimo. I mi smo ponosni na nju, bila je divna, voljena i briža, naš heroj posljednjih nekoliko sedmica. Ona je sad naš anđeo čuvar i ostat će u našim srcima i mislima zauvijek – napisao je u emotivnoj objavi Josh, prenosi 24 sata.hr.
Mirno spavaj, kraljice moja, volim te – zaključio je Josh u objavi i pohvalio medicinski tim u Altnagelvin bolnici.
S bolešću se borila 16 dana u bolnici Altnagelvin u Derryju, Irskoj. Preminula je u petak, a njen suprug na svom poslovnom Twitteru profilu je napisao da je četvrtak i petak proveo s njom na bolničkom odjelu intenzivne njege.

Sve je stvarno. Brojke su stvarne. Cijepite se kako ne bi morali prolaziti kroz ovo što mi moramo. Dok ovo pišem, ležim kraj nje. Ona ima 35 godina, nije vakcinisana i u mrtvačkom je sanduku – napisao je Josh u Twittu.
Josh i Samantha vjenčali su se u crkvi prije dvije godine i zajedno imaju četvero djece u dobi od četiri, 14 i 17 godina, dok najmlađa ima tek dvije sedmice, prenosi “Hayat“.

Na njenom pogrebu krstili su i njenu kćer, rođenu dvije sedmice prije.

Drago mi je da sam uspio to izdržati na sprovodu, uprkos svim okolnostima. Možda se nije mogla obući, držati kćerku, pozirati za fotografije i raditi sve uobičajene stvari koje dolaze s krštenjem, ali mogla je biti tamo i to je bio najvažniji dio. Nadam se da će biti ponosna kao što sam i ja na nju.
Zbog velikog broja slučajeva u Irskoj, tamošnji ministar zdravstva Robin Swann u petak je pozvao ljude na vakcinisanje.

Delta virus uzima danak u Irskoj i od vitalnog je značaja da se vakciniše što više naših građana – rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh