Svaštara

STARENJE SE MOŽE USPORITI! Jedna stvar je KLJUČNA, a mnogi je zanemaruju

Ako ovo ne regulišeš, nikakve kreme ti ne mogu pomoći…

Starenje - Sutra.ba

Sigurno je da ne postoji žena koja ne želi da zaustavi proces starenja. Međutim, pošto to nije moguće, dame čine sve što je potrebno kako bi ga odložile.

Ono čega mnoge žene nisu svesne, jeste da pored krema, losiona i sličnih proizvoda, veliki uticaj na starenje ima zapravo ono čime se hranimo.

Ključna stvar koja će uticati na to da li ćete ubrzati ili usporiti starenje jeste izbor namirnica.

Starenje ljudskog organizma je prirodan proces koji se ne može zaustaviti, ali se može usporiti korigovanjem ishrane, odnosno stila života. Određene namirnice povoljno utiču naš organizam u vidu snabdevanja ćelija svim neophodnim elementima, kako bi se proces starenja usporio – drugim rečina ukoliko određene namirnice češće konzumirate, možete znatno usporiti proces starenja ali i napuniti sebi baterije i osećati se puni energije – kaže nutricionistkinja Ivana Mišić i navodi nekoliko takvih namirnica:

Borovnica – povoljna za kožu i mozak
Losos – sprečavaju crvenilo i natečenost kao i isušivanje kože.
Soja – smanjuje pojavu sitnih bora oko očiju
Kelj – pomaže koži u boljem snabdevanju kiseonikom i vitaminom A, koji sprečava preuranjeno starenje i poboljšava tonus kože
Nar – On sadrži sastojke koji se uspešno bore s borama.
Šargarepa – Šargarepa je bogata vitaminima A i C koji sprečavaju oštećenja od slobodnih radikala, a draži i bioflavonoide koji pomažu u dužem zadržavanju vode u koži, prenosi srbijadanas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh