Svaštara

Za savršeno mekane peškire potreban je samo jedan sastojak

Čak iako su stari peškiri mogu biti mekani i prijatni za našu kožu. Potrebno je samo da uradite jednu stvar.

Peškiri - blogspot

Svi volimo mekane i mirišljave peškire. Međutim, mnogi ne znaju kako da ih dobro operu, a da istovremeno postignu tu mekoću. Srećom, uvijek postoji neki dobar trik, ili savjet koji možemo da iskoristimo.

Jedna mama iz Ujedinjenog Kraljevstva ispričala je šta ona radi da bi njeni peškiri bili savršeno mekani i vrlo je jednostavno.

Naime, ona prvo napuni veš mašinu peškirima, namjesti je na uobičajeno toplo pranje i pobrine se da brzina centrifugiranja bude između 600 i 800 obrtaja, piše Objektiv.

Zatim, dodaje samo polovinu količine deterdženta za pranje veša koju bi inače stavila, kao i pola šoljice alkoholnog sirćeta,pišu Nezavisne

Ova mama tvrdi da ovakva metoda pranja peškira pravi veliku razliku, pogotovo u njihovoj mekoći.

“Višak deterdženta za veš se skuplja na peškirima i učvršćuje ih”, rekla je ona i dodala da sirće pomaže da se taj višak ukloni, pa peškiri, zbog toga, na kraju postaju dodatno mekani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh