Svaštara

SNIMAK KOJI SLAMA SRCA: DVOGODIŠNJA DJEVOJČICA POGINULA U STAMPEDU ISPRED AERODROMA U KABULU

Djevojčica stara svega dvije godine smrtno je stradala u stampedu koji se desio na aerodromu u Kabulu, potvrdila je njena majka u izjavi za New York Times.

djevojčica, aerodrom, Kabul - hayat

Slomljenog srca, majka se prisjetila “čistog terora” kada je njena curica pregažena na smrt u gomili ljudi koji žele otići iz Afganistana nakon što su ga preuzeli talibani.

Srce mi krvari. Bilo je to kao da se utapate i pokušavate držati svoju bebu iznad vode – rekla je majka curice, inače bivša zaposlenica američke organizacije u Kabulu za New York Times.

Ona je rekla da je njena porodica (suprug, dvogodišnja kćer, bolesni roditelji, tri sestre i rođakinja) pokušavala da osigura let van zemlje sa međunarodnog aerodroma Hamid Karzai kada je masa navalila prema kapijama.

Pokušala je potražiti svoju kćer, ali pronašla ju je beživotnu.

Osjetila sam čisti užas. Nisam je mogla spasiti – rekla je ova žena, prenosi New York Post.

Ispričala je da je njena curica bila jako hrabra tokom haosa u zemlji. Kada bi čula pucnjeve, govorila je da su petarde.

Majka je rekla da se porodica ne planira vratiti na aerodrom.

Radije bih umrla dostojanstvenom smrću ovdje kod kuće nego umrla na tako nedostojanstven način – rekla je za novine.

Potresne snimke poginulih i povrijeđenih u haosu ispred kabulskog aerodroma, koje je objavio reporter Sky Newsa, obišle su svijet u subotu.

Video pogledajte i OVDJE.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh