Svaštara

Ove stvari nikada nemojte čistiti papirnim ubrusima

Kuhinjski ručnici itekako su korisni u kuhinji. Možete li i nabrojati koliko ste puta dosada posegnuli za tim komadom papira kako biste pobrisali neku kuhinjsku površinu?

Papirni ubrusi - izvorzdravlja.info

Ipak, mnogi će ih iskoristiti i izvan kuhinje, no stručnjaci smatraju da se njima ne bi trebale čistiti određene stvari poput naočala, ekrana i drvenog namještaja.

Većina stakala ima zaštitni sloj koji ćete lako oštetiti ako ne čistite stakla po preporuci proizvođača. Iako je zaista jednostavno zgrabiti komad kuhinjskog ručnika i prebrisati masne mrlje na staklima, izbjegavajte to činiti.

Ekrane vaših mobilnih telefona također ćete oštetiti ako ih čistite kuhinjskim ručnikom. Birajte tkanine i sredstva koja neće oštetiti zaštitni sloj na ekranima niti boju. prenosi “N1

Drveni namještaj mogli biste oštetiti ako ga brišete papirnatim kuhinjskim ručnikom. Iako vam se ne mora činiti kao nešto s čime biste mogli uzrokovati neka oštećenja, radije drvene površine prebrišite mekanim i čistim krpama, piše Večernji list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh