Svaštara

Fotografija vojnika koji usred evakuacije drži afganistansku bebu obišla svijet

Glasnogovornik američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi rekao je da je beba “na sigurnom na aerodromu

vojnik i beba - Twitter

Aerodrom u Kabulu, trenutno je najhaotičnije mjesto u Afganistanu s kojeg iz zemlje koju su zauzeli talibani žele pobjeći mnogi strani državljani, ali i Afganistanci koji se boje progona u svojoj zemlji.

Na međunarodnom aerodromu Hamid Karzai u Kabulu tokom evakuacije je, kako navodi Reuters, nastala fotografija marinca koji u naručju drži bebu.

Viralni video afganistanske bebe koja je iz mase ljudi, preko ograde od bodljikave žice, predana američkoj vojsci preko zida aerodroma u Kabulu obišao je svijet.

Glasnogovornik američkog ministarstva odbrane Džon Kirbi (John Kirby) rekao je da je beba “na sigurnom na aerodromu”.

– Roditelj je zamolio marince da čuvaju bebu jer je beba bila bolesna. Marinac je posegnuo preko zida, odnio ga u norvešku bolnicu na aerodromu. Liječili su bebu i vratili dijete djetetovom ocu – rekao je Kirbi. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh