Svaštara

Zahtjevao od žene da traži ocu 35.000 eura kao miraz: Kada je to odbila, prošla je kroz NAJTEŽE MUKE

Na samrti je sve priznala u video snimku.

Uplakana mlada - Vecernji.hr

Šaši Jatav iz indijskog grada Gvalior u državi madija Pradeš istakla je u ispovijesti na samrti da su je muž i njegova porodica natjerali da popije kiselinu nakon što je odbila njihov zahtjev za miraz.

On je preminula u četvrtak u bolnici u Delhiju gdje je dovezena na liječenje nakon što je kiselina već počela da joj razara unutrašnje organe.

Nekoliko sati prije smrti ona je snimila video poruku, rekla šta joj se desilo i zamolila policiju da “nikog ne štedi”, prenosi Times of India.

Prema detaljima slučaja, Šaši se 17. aprila ove godine udala za Virendru Jatava, a njen muž joj je 27. juna zahtjevao da zamoli oca da mu da tri miliona rupija kao miraz (oko 35.000 eura).

Nakon što je odbila, Virendra ju je prisilio da popije kiselinu, a u zločinu su mu pomogle majka i sestra.

Kako prenose mediji, Šaši je najprije odvedena u bolnicu u Gvalioru, ali pošto se njeno stanje pogoršavalo, transportovana je u prijestolnicu zemlje.

Za život se borila više od 50 dana, a kada je i njoj bilo jasno da joj se bliže posljednji sati, snimila je video poruku gdje je raskrinkala muža i njegova porodicu.

Načelnik policije Gvaliora Amit sangi rekao je da je troje optuženih za ovaj zločin uhapšeno, a da je zamjenik inspektora koji je prvobitno vodio istragu, suspendovan.

– Prema članu zakona, ovaj slučaj tretirat ćemo kao ubistvo i dodat ćemo ga na listu gnusnih slučajeva. U prošlosti je bilo promjena u izjavi pokojnice, ali u njenoj posmrtnoj optužnici optužila je muža i tazbinu da su joj na silu dali kiselinu da popije – navodi se u policijskom izvještaju.

U međuvremenu, šefica Nacionalne komisije za žene Svati Malival apelovala je na vladu Madija Pradeša da preduzme neophodne mjere povodom ovog gnusnog zločina, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh