Svaštara

STARO VJEROVANJE – 5 STVARI IZ KUĆE KOJE NIKADA NE TREBA POZAJMILJIVATI: Mnogi su ovo radili, a privlači lošu energiju

Vjerovanja o pozajmljivanju – evo koje se stvari ne pozajmljuju iz kuće! Prema feng šuiju one upijaju i prenose energiju…

Žena - Federacija.org

Postoje stara narodna vjerovanja o tome koje stvari se pozajmljuju, a koji predmeti u sebi nose jedininstvenu energiju i nikada ih ne treba pozajmljivati ili dati nekome na pozajmicu. Prema feng šuiju predmeti mogu da upiju energiju u kući, a kada se ta energija prenese, ona može postati negativna.

Evo koje se stvari se prema vjerovanju nikada ne pozajmljuju:

1. So

Prema feng šui tradiciji so se može koristiti i za energetsko čišćenje prostora, a smatra se da je ne treba iznositi van doma i pozajmljivati.

2. Posuđe

Kuhinja je u feng šuiju jedan od najvažnijih dijelova doma i vjeruje se da sve u njoj značajno utiče na energiju, a naročito posuđe. Zbog toga postoji vjerovanje da posuđe ne treba pozajmljivati, ali i da nikako ne treba čuvati polomljeno posuđe u domu.

3. Odjeća

Sigurno ste nekada sa nekim prijateljima razmjenjivali odeću, ali premaverovanju ovo su vrlo lični predmeti koji prenose energiju od jedne do druge osobe. naročito se vjeruje da ne treba pozajmljivati cipele, jer se one često smatraju i za magnet za negativnu energiju.

4. Nakit

Metali se smatraju za provodnike energije, osjećanja i emocija. Vjeruje se da stavljanjem nakita druge osobe na sebe možete privući izazove sa kojima se ona suočava. Prema energetskim stručnjacima najsigurniji metali su srebro i platina, a najopasnije kamenje su mjesečev kamen i dijamant.

5. Metla

Vjeruje se da ako je neko nekome pozajmio metlu, može se suočiti sa finansijskim problemima, iznenadnim troškovima ili problemima na poslu, prenosi “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh